Directo

CONGRESO DE EEUU El Congreso de EEUU expulsa al republicano George Santos, el político imputado por 23 delitos que mintió sobre su currículum y su vida

Fútbol

La simfonia de Míchel també encanta Vallecas

El Girona encadena la cinquena victòria consecutiva a la Lliga i marxa líder a l'aturada de seleccions

MADRID (ESPAÑA), 11/11/2023.- Artem Dovbyk, delantero ucraniano del Girona durante el partido correspondiente a la jornada 13 de LaLiga que ambos clubes disputan este sábado en el Campo de Fútbol de Vallecas. EFE/ Rodrigo Jimenez / Rodrigo Jimenez EFE

Girona

El Girona serà líder de Primera Divisió almenys dues setmanes més, perquè els de Míchel Sánchez han superat al Rayo Vallecano a Vallecas per 1-2 amb gols de Dovbyk i Sávio. Els gironins sumen l'onzena victòria de la temporada, la sisena lluny de Montilivi i es col·loquen a cinc punts del Madrid a l'espera del que facin els blancs avui al Bernabéu.

El Girona de Míchel visitava avui Vallecas, un dels escenaris més complicats de la Lliga per intentar aconseguir una victòria que els afiances a la part més alta de la classificació. L'inici, com ja ha passat en altres partits, probablement masses, va ser dolent pels gironins. En una acció que s'ha de dir que té bona part de mala fortuna pels interessos catalans, un rebuig de Yángel Herrera ha acabat topant amb les cames d'Isi i s'ha convertit en una assistència espectacular per a Álvaro Garcia, que, sol al punt de penal, ha controlat i afusellat a Paulo Gazzaniga. El Rayo ha tingut el segon, Óscar Valentín ha pogut posar més terra pel mig uns minuts més tard, però el porter argentí del Girona ha desviat a corner. A partir d'aquest intent, els de Míchel s'han assegut al partit i han sigut l'equip reconeixible, dominador, valent i amb personalitat que solen ser. El primer ha tardat a arribar, de fet, no ho ha fet fins al minut quaranta en una acció amb firma ucraïnesa, en la qual Tsygankov ha assistit a Dovbyk, que amb un moviment de cintura ha deixat fora de circulació de Mumin i no ha perdonat davant Dimitrievski. Instants abans el Girona hauria pogut firmar l'empat, i no en una ocasió, sinó en vàries. Miguel, que avui ha trepitjat més àrea que mai, ha tingut a les seves botes la diana, però ha estat errat en la definició. Ivan Martín, des de la frontal, també ho ha provat, però el porter local s'ha lluït.

A la segona meitat el ritme del partit s'ha mantingut frenètic, amb la sensació que qualsevol dels dos conjunts podia posar-se per davant en el marcador. Gazzaniga, molt segur en tot moment, reivindicant-se després d'uns partits dubitatius, ha transmès en tot moment tranquil·litat als seus. De fet, els de Francisco s'haurien pogut col·locar per davant, però els pals, en dues ocasions, ho han evitat. A falta de vint-i-cinc minuts pel final Sávio Moreira, a qui no li havien sortit gens bé les coses durant tot el partit, s'ha aprofitat d'una gran parada de Dimitrievski després d'un remat de Dovbyk a la frontal de la petita. Ivan Martín ha fet una maniobra magistral dins l'àrea i ha habilitat a Tsygankov, que havia tornat a deixar al seu company i amic en una clara situació de gol.

Fitxa tècinca:

Rayo Vallecano: Dimitrievski; Ratiu (De Frutos, min.79), Mumin, Lejeune, Pacha; Oscar Valentin, Unai López (Kike Pérez, min.67), Trejo (Nteka, min.60); Álvaro García (Bebé, min.79), Isi Palazón; i Camello (Falcao, min.67).

Girona: Gazzaniga; Arnau, Èric, Blind, Miguel; Aleix Garcia, Yángel Herrera, Ivan Martín (Portu, min.84); Tsygankov (Yan Couto, min.77), Sávio (Valery, min.84); i Dovbyk (Stuani, min.77).

Gols: 1-0, min.5: Álvaro Garcia, 1-1, min.42: Dovbyk, 1-2, min.65: Sávio.

Estadi: Vallecas. Partit corresponent a la tretzena jornada de Lliga.

Àrbitre: Pablo González Fuertes. Ha amonestat als locals Álvaro García (44'), i als visitants Miguel Gutiérrez (14'), Iván Martín (73').

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00