El BalcóEl Balcó
Sociedad

Un pessebre vivent de 900 persones i una competició de mercats de segona mà

Els plans per aquest cap de setmana amb Joan Bofill, Jordi Manau i Laura Estrada

Un pessebre vivent de 900 persones i una competició de mercats de segona mà

Un pessebre vivent de 900 persones i una competició de mercats de segona mà

28:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1700243154972/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La música que Joan Bofill fa sonar aquest cap de setmana és una a la que porta "dies enganxat". És 'La original', de dues argentines, Emilia i Tini. I, precisament aquesta cançó ha fet un gran boom a Tik Tok perquè hi ha una coreografia viral d'un fragment d'aquesta cançó. Una coreografia que, durant els Plans de Finde, l'Anna Puigboltas ha intentat imitar.

El pla que proposa el Joan és un mercat de segona mà, però, com no podia ser d'una altra manera amb DJ. Es tracta d'un mercat que organitza l'Associació Mercat de Segona Mà pràcticament cada cap de setmana. Qualsevol persona pot anar allà amb la seva parada si prèviament han pagat una quota. "Hi van estudiants per finançar el viatge de curs, ONG, entre altres", ha explicat en Joan. El d'aquest cap de setmana serà especial perquè serà més gran, "fins a 150 venedors", i serà a l'Estació del Nord d'11 a 19 h. Hi haurà també barra amb menjar i jocs pels infants, que poden entrar sense pagar els dos euros que costa l'entrada.

Un altre mercat

Jordi Manau, per la seva banda, ha proposat un altre mercat, en aquest cas a l'Ametlla del Vallès. Es tracta d'un "mercat boig", de segones oportunitats. "No és només de roba", ha detallat a en Bofill, sinó que és "de tot de segona mà". És un estil de mercat que s'està estenent per municipis catalans i que consisteix que l'Ajuntament obre una fira on qualsevol persona es pot apuntar pagant cinc euros. Munta un estant i hi exposa tot el que no vulgui a casa. Aleshores, "hi ha gent que fa intercanvis o ven els objectes". En Joan li ha dit que és un "mercat del trasto", però s'hi pot anar a valorar-ho de 10 a 15 h, aquest dissabte.

A banda, també ha proposat alguns concerts de la 55 edició del Festival de Jazz que Barcelona, que s'allargarà fins a finals d'any. A Luz de Gas hi actuaran, per exemple, Los Fumeros, pare i filla, el 23 de novembre i el dia següent Andrea Motis al Palau de la Música. Per amenitzar el pla, Manau ha buscat cites de jazz com la de la Nina Simone que defensa que jazz és "una paraula blanca per definir la gent negra" o també la de Carlos Santana que constata que "el Rock&Roll és una piscina" mentre que "el jazz és tot l'oceà".

Un pessebre vivent gegantí

I, com a pla completament alternatiu, la Laura Estrada proposa anar a Montserrat a veure "un pessebre vivent gegant, amb 900 figurants". Es farà el diumenge al matí per commemorar els 800 anys del primer pessebre vivent de la història, que es va fer el 1223. Una explicació que no ha convençut en Joan Bofill que defensa que "el primer pessebre vivent va ser el de Jesús". I, a partir d'aquí, reflexió de Jordi Manau: "ells no sabien que feien un pessebre i no hi havia personatges com el caganer".

Des del gener que s'està gestant aquest enorme pessebre on s'hi podran veure totes les escenes com el campament romà, el mercat d'oficis i, evidentment, l'anunciació. La Laura Estrada ha trucat a Montserrat per saber com i quan accedir a veure el pessebre però li han recomanat que ho busqui per internet, i serà diumenge de 10-11h, o bé de 12-13h.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00