Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

David Fernández: "Presentar una proposta ara de referèndum (unilateral) em sembla extemporani"

El periodista i exdiputat de la CUP opina que "la CUP va presentar la proposta per marcar posició, però no tocava en aquell moment"

David Fernández: "Presentar una proposta de referèndum em sembla extratemporani"

David Fernández: "Presentar una proposta de referèndum em sembla extratemporani"

26:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1700471325353/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El periodista i exdiputat de la CUP ha passat pels micròfons de l'Aquí Catalunya per dir la seva sobre el nou govern de Pedro Sánchez i les últimes fites a les quals ha arribat l'independentisme. Fa poques setmanes la CUP presentava una proposta al Parlament per un referèndum i Fernández ha compartit amb l'audiència que va viure aquest moment amb "maldecaps". "Ho vaig veure com un moment extemporani, per marcar posició. Si tu optes per la via negociada, aparques la unilateralitat, si estàs fent una cosa no pots fer la contrària" i ha afegit que "la unilateralitat és dialèctica" i que ell no hi renuncia. Tanmateix, ha deixat clar que comparteix els dubtes de la CUP i entén "la llarga ressaca dolorosa que ha viscut aquest país".

Sobre l'aplicació material pràctica de l'amnistia, Fernández creu que no arribarà fins d'aquí a un any i mig. "La unitat d'Espanya no és un principi democràtic, és un principi nacional i la societat basca i la catalana ha estat essencial en la investidura de Pedro Sánchez". Fernández opina que "una amnistia sense vincular-la a l'autodeterminació és una derrota i que els acords impliquen un marc que d'amnistia per investidura i d'autodeterminació per legislatura". L'exdiputat creu que l'independentisme no sap assumir les petites o grans victòries i ha recordat que el nou de juliol, quan va començar la campanya electoral, l'amnistia era un impossible. De la mateixa manera que Junts deia que mai pactaria amb el PSOE i que el PSOE deia que l'amnistia era impossible, "el fet que aquesta guerra de trinxeres s'hagi dissolt és una bona notícia. No sé com acabarà, però crec que l'oportunitat que s'obre per resoldre el conflicte s'ha d'intentar aprofitar". Fernández ha confessat que li dol veure els policies de l'1-O estiguin inclosos en aquesta amnistia. "Aquells que han vulnerat els drets humans no haurien d'estar dins de l'amnistia, hi ha excepcions que no haurien d'entrar".

L'exdiputat de la CUP creu que és una pèssima notícia que a Argentina hagi guanyat l'extrema dreta i ha advertit que "no n'hi ha prou a fer un avís que arriba l'extrema dreta, cal actuar", extrapolant el cas argentí a escala mundial. També ha explicat que l'any 2021 ell i Anna Gabriel van ser sondejats per tornar a la primera línia política, però ell creia i continua pensant que calen nous lideratges i diu que mai ha deixat la primera línia política, perquè "la primera línia política sempre és el carrer" i mai ha marxat del carrer".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00