Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Libero no pagarà els 40 milions de Barça Studios

Al club blaugrana ja assumeixen que el fons alemany no complirà amb el pagament corresponent a la compra del 9,8% d'accions de Bridgeburg Invest, la societat que gestiona Barça Studios

Libero no pagarà els 40 milions de Barça Studios

Libero no pagarà els 40 milions de Barça Studios

03:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1700485705510/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça té assumit que Libero Football Finance AG no pagarà els 40 milions d'euros per la compra del 9,8% d'accions de Bridgeburg Invest, la societat que gestiona Barça Studios. Segons ha pogut saber el 'Què t'hi Jugues', el club blaugrana ja sap que Libero no pagarà i fa setmanes que busca alternatives al mercat financer per poder ingressar aquests 40 milions, tan necessaris per complir amb el pla de viabilitat presentat a LaLiga el passat estiu i així evitar més limitacions a l'hora d'afrontar els propers mercats de fitxatges hivernal i estiuenc.

L'estiu del 2022, el Barça va vendre el 49,5% d'accions de Bridgeburg Invest SL (l'empresa que gestiona Barça Studios) a dues companyies: Socios.com i Orpheus Media (una societat de Jaume Roures) per 200 milions d'euros. Aquests 200 milions s'havien de pagar, teòricament, en quatre fases: 20 milions inicials (10 cadascuna de les empreses), 60 milions l'estiu del 2023, 60 milions l'estiu del 2024 i 60 milions més l'estiu del 2025. Però els 60 milions previstos per l'estiu d'aquest any no van arribar.

En vista de la polèmica, tant Jaume Roures com Socios.com van emetre un comunicat negant que haguessin incomplert cap pagament. Ho van fer poc abans que el Barça informés que dues noves societats havien recomprat una part de les accions de Barça Studios a Orpheus i Socios: Nipa Capital es va quedar amb un 10% i Libero Football Finance va adquirir-ne un 9,8%.

Nipa Capital ja va traspassar els primer 20 milions d'euros signats, però Libero FF no ho ha fet. Ni ho farà. Ara, el repte del Barça és trobar nous inversors perquè adquireixin aquest 9,8% d'accions que Libero no ha abonat abans de final de temporada.

Sobre la firma

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor de los libros 'El partit més llarg' (ARA Llibres) y 'De la gloria al infierno' (Deusto), ambos relacionados con el Barça.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00