Sociedad

"Veiem Torre Salses com l'única manera que se'ns arregli el barri"

Entrevista a la presidenta de l'associació veïnal de Magraners, Pilar Sánchez

Pilar Sánchez és la presidenta de l'associació veïnal del barri de Magraners.

"Veiem Torre Salses com l'única manera que se'ns arregli el barri de Magraners"

11:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000051461/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Al barri de Magraners no hi ha botigues. Ni carnisseries. L'última a mantenir-se oberta, ja fa sis mesos que va abaixar la persiana. Els veïns i les veïnes temen que la gent jove del barri estigui buscant altres barris de Lleida per fer-hi un projecte de vida pequè Magraners es queda cada cop més enrere. Per això, el projecte comercial de Torre Salses té tot el suport de l'associació veïnal perquè ho veuen com un "estímul" perquè el barri resorgeixi, torni a la vida i creixi. Així ho creu la presidenta de l'associació veïnal de Magraners, Pilar Sánchez.

En una entrevista a l'Aquí Lleida de Ràdio Lleida, Sánchez assegura: "La nostra única via d'escapament, via d'oxigen és obrir-nos cap a Torre Salses. Que és amb un centre comercial? Doncs amb un centre comercial. Evidentement si hi ha un centre comercial, hi ha vida, si hi ha vida, hi ha vivenda i si hi ha vivenda, Magraners creix i Magraners no s'ofega", afirma Sánchez. "Tot i això, entenc perfectament que la gent que té comerç tingui por (en referència al grup de comerciants de Lleida i de fora de Lleida que ha signat un manifest en contra d'aquest centre comercial), però el que han de fer (aquests comerciants) és treballar perquè això no passi, perquè la gent de Lleida marxem fora a fer les compres, vulguin o no, perquè a Lleida (comprar) és més car". I afegeix : "jo ara parlo com a presidenta de l'associació veïnal del barri i he parlat amb els veïns i tots ho veiem de la mateixa manera: (el projecte de Torre Salses) és l'única manera que tenim per què se'ns arregli el barri". A la resta de barris crec que "a ningú li preocupa" les deficiències de Magraners. "A Magraners no podem comprar carn perquè no tenim carnisseria, no tenim peixateria, no podem comparar una llibreta ni fer una fotocòpia!"

2.970 ciutadans viuen a Magraners

Actualment a Magraners, diu Pilar Sánchez, hi viuen 2.970 ciutadans. Sí que tenen un supermercat... però no n'hi ha prou, reconeix. "La gent es pot preguntar, perquè no hi ha botigues o més supermercats? Doncs perquè no hi ha vivenda. I si no hi ha vivenda, la gent jove marxa i el barri es fa vell". El centre comercial Torre Salses pot ser un estímul per a fer venir més gent jove al barri, que la que hi ha no marxi a altres barris a buscar on viure i que el barri vagi endavant". Cal afegir, en l'àmbit de la vivenda, que hi ha un projecte de vivenda social per a Magraners promogut per la Paeria. "Hem demanat que (en aquest projecte) hi hagi vivenda per poder comprar", a banda de lloguer.

Alta tensió

Un dels cavalls de batalla de Magraners és el de lluitar contra les línies d'alta tensió a causa de la subestació que hi al barri. Ara hi havia el temor que les línies que han de venir dels parcs solars d'Alcarràs i que han de travessar l'Horta també omplin de més linies el barri. El temor, diu Sánchez, hi continua sent tot i que "hi ha el compromís de traslladar la subestació que tenim a Magraners quan tiri endavant el polígon de Torreblanca".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00