Sociedad

Un grup internacional de científics llança 10 avisos sobre la crisi climàtica a la COP28

Entre els científics, i com a únic representant d'Espanya, hi ha intervingut un investigador del CREAF

Protestes pel canvi climàtic a Londres. / SOPA Images

Barcelona

L'informe 10 New Insights in Climate Science, l'han redactat 64 científics i científiques de 24 països diferents. És un decàleg que es publica cada any i que va dirigit a la comunitat científica i també a l'esfera política internacional. Aquest any l'han presentat a Dubai, en el marc de la COP28. A més de les 10 alertes, els científics també recorden no estem sent capaços de reduir les emissions d'efecte hivernacle i que el canvi climàtic portarà molta incertesa sobre el nostre futur.

Entre els consells que recomanen els investigadors, eliminar el diòxid de carboni, protegir la biodiversitat i reduir la dependència dels combustibles fòssils. També destaquen la necessitat d'evitar superar el grau i mig d'escalfament global i recorden que la pèrdua de glaceres a les muntanyes s'està accelerant.

El capítol en què ha participat l'investigador del CREAF, Marcos Fernández, és el número 4, on s'avisa que no podem donar per suposat que la natura absorbirà les emissions de CO₂. La recerca recorda que no se sap com reaccionarà la natura, perquè no es pot calcular quant diòxid de carboni absorbiran els boscos i els oceans. Els científics alerten que és molt important apostar per les solucions basades en la natura.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00