Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

Quim Salvi: "El nou campus de la Salut serà el major projecte transformatiu de la UdG dels últims 20 anys"

El rector de la UdG també ha anunciat que el curs vinent s'oferirà un nou grau sobre Global Studies

Quim Salvi, rector de la UdG als estudis de Ràdio Girona

Quim Salvi, rector de la UdG als estudis de Ràdio Girona / BAF

Girona

La Universitat de Girona tindrà un grau nou el curs vinent. Es dirà "Global Studies" i inclourà formació en economia, dret, geografia i ciències polítiques. Segons el rector, Quim Salvi, es tracta d'un "estudi transversal i polivalent, molt demandat per la societat d'avui dia". També s'impartiran dues noves dobles titulacions: la d'aquest grau amb turisme i la de filologia catalana amb filologia hispana. "Sempre ens estem ajustant i també estem molt arrelats al territori, amatents a les necessitats d'aquest" explica el rector.

En l'entrevista a l'Aquí Girona sobre l'actualitat universitària, també ha explicat que la Universitat de Girona té una "dimensió adequada" però que tendirà a créixer en alumnes de formació continuada, perquè segons la LOSU (la Llei Orgànica 2/2023 del Sistema Universitari) "la població activa hauria de fer almenys una tasca formativa cada tres anys".

Sobre el parc de recerca i innovació, que la Universitat n'és propietària des del novembre del 2023, després del concurs de creditors, ha apuntat que volen que continuï sent un "punt d'innovació" i de "connexió entre la universitat i el món empresarial, que en els últims temps s'ha perdut una mica". Ha recordat que l'espai acull més de 100 empreses i és el lloc de treball d'uns 2.000 treballadors.

El nou campus de la Salut, el "major" projecte transformatiu

El rector també ha explicat que en les setmanes vinents es farà públic el pla funcional de la Universitat de Girona del nou campus de la salut. Ho han estat treballant amb el Departament de Salut, perquè "no pot ser que els dos àmbits es donin l'esquena, professionals i estudiants han de poder circular, hi pot haver molts serveis compartits".

També ha assegurat que serà "el millor, major i més gran projecte transformatiu de la Universitat de Girona dels últims 20 anys i per molt de temps". Salvi ha afirmat que la desconnexió que hi ha ara entre la facultat, l'Hospital Trueta i el parc de recerca és "ineficient" i que concentrar-ho tot en un mateix espai "propiciarà que passin coses" i a més s'estalviarà temps en desplaçaments. "Sumar potencialitats multiplicarà per molt les possibilitats del territori i del país", ha afirmat.

Manca d'infraestructures

A l'entrevista el rector ha reconegut que actualment la universitat té un problema de manca d'infraestructures. Ho ha atribuït al fet que no hi ha un pla d'inversions universitàries des de la crisi econòmica del 2010. "Encara tenim molts mòduls prefabricats, a Montilivi i al Campus Centre, amb poques perspectives de poder-los eliminar a curt termini" ha explicat el rector. En aquest sentit, volen iniciar la fabricació de l'Aulari Nord a Montilivi i han comprat un edifici annex al Campus Nord per establir-hi la biblioteca de Medicina i Infermeria. Preveuen que estigui en funcionament d'aquí "dos anys".

Sobre la residència d'estudiants, el rector ha mostrat la seva voluntat de posar "la primera pedra". La idea seria instal·lar-la a la zona dels boscos de Palau, annex a Montilivi. Segons Salvi, ha de servir "per guanyar competitivitat i alleugerir la pressió dels estudiants per trobar habitatge".

Reducció de personal associat

En els dos últims anys de mandat que li queden, Quim Salvi ha assegurat que vol treballar "en la reforma dels estatuts segons la nova llei i en els grans projectes que hem comentat".

Sobre la reducció de la temporalitat, ha assegurat que hi han treballat. "En el personal PTGAS (personal tècnic i de serveis) la temporalitat ha passat del 20% al 8%. S'han fet molts concursos". Pel que fa a la reducció del personal associat ha declarat que "sense una dotació de recursos importants no podem fer res".

Escolta l'entrevista sencera, aquí:

Quim Salvi, rector de la UdG

25:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1706787962745/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00