Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

"No fer la Ryder és perdre una oportunitat. Avui no hi ha res sobre la taula però si no s'ha tancat encara és que hi ha partit"

Entrevista a fons amb el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona

Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona

42:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1707395706460/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha concedit una extensa entrevista al programa Aquí Girona en què ha reiterat l'aposta per acollir la Ryder Cup a Caldes de Malavella, la necessitat d'estudiar bé la idoneïtat d'ubicar un parc eòlic flotant al Golf de Roses i el paper clau que tindrà l'aigua regenerada per recarregar aquïfers, un aspecte en què el Consorci d'Aigües de la Costa Brava fa temps que hi treballa.

Miquel Noguer ha dit que "malgrat la cojuntura de sequera que tenim i amb les limitacions introduïdes a la idea inicial", no acollir la disputa de la Ryder Cup el 2030 "és perdre una oportunitat". El president de la Diputació ha volgut deixar que "avui no hi ha res sobre la taula", però també ha indicat que "si encara no s'ha tancat (la seu) és que hi ha partit".

Més contundent ha estat sobre el futur de l'aeroport de Girona. Ha dit que agrada a les companyies i que la demostració és que "amb ajut zero", ha anat remuntant els últims anys fins a tancar l'últim exercici amb 1'6 milions de passatgers.

A l'augment de l'oferta que preveu Ryanair s'hi haurà de sumar la de touroperadors que han d'obrir nous mercats i també ha explicat que s'està en negociacions amb companyies per dotar-lo de vols estatals, una de les seves mancanes. Segons Noguer, l'any vinent "superarà els dos milions de passatgers" i "a partir d'aquí, ha de tenir un creixement paulatí, sostingut i consolidar-lo".

Noguer també s'ha pronunciat sobre la posició de l'ens que presideix davant la idea de construir un parc eòlic flotant al Golf de Roses. Ha volgut deixar clar que consideren que patim un dèficit en generació d'energies renovables, que costa arribar a un consens perquè "ningú les vol al costat de casa" però que, en tant que "Ajuntament d'Ajuntaments", subscriuen un informe "que diu el que diu; que els tècnics consideren que aquest lloc potser no és el més idoni" però que, en tot cas, la competència sobre la matèria és estatal i autonòmica.

Més contundent ha estat quan ha parlat de l'estratègia per combatre la sequera. De la mateixa manera que la Diputació va donar un cop de mà als consistoris a afrontar el problema de l'habitatge, també estarà al costat dels municipis en aquest aspecte encara que, tècnicament, hi hagi altres organismes més directament implicats. Amb tot, ha avançat que el Consorci de la Costa Brava -del que en forma part la Diputació- anunciarà en breu una línia d'inversions "al voltant de 4'5 milions d'euros".

També ha destacat la importància que ha de tenir en el futur l'aigua regenerada: "en un furtur no gaire llunyà, haurà de servir per recarregar aqüífers; veurem quina qualitat tindrà però la qüestió és que quan obrim l'aixeta ragi".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00