Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Ocio y cultura

Per què les gales de premis no acaben de rutllar?: "Els actors catalans van de guais i no sabem fer estrenes"

Dissabte hi haurà l'entrega de premis dels Goya, i l'Imma Sust, després de la dels Gaudí, ha criticat que darrerament "no les fem bé" i "requereixen coses més divertides i petardes"

Imma Sust i Pep Bras, guionista, sobre les gales

Imma Sust i Pep Bras, guionista, sobre les gales

15:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1707475671506/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'Imma Sust té altres plans per a la nit de dissabte, quan s'entregaran els premis Goya. "Estic emocionada per una gala que sé que no m'agradarà", ha dit amb ironia en el programa Aquí Catalunya. "La prova són els premis Gaudí", i ha reblat: "els actors catalans van de guais". "A Catalunya no sabem fer estrenes, la gent es posa les mans al cap i diu que això no és Madrid, però després anem de guais".

La col·laboradora de l'Aquí Catalunya ha reconegut que això no és culpa dels actors, com li ha fet veure la Rosa Badia, sinó de l'acadèmia, però ha continuat amb la seva tesi: "No sabem valorar el que tenim, però, d'altra banda, anem de guais i aleshores els actors no estan a gust del tot. I creem aquesta cosa estranya. O ens ho creiem o no, i ja fa molts anys que estem fent els Gaudí. Des dels primers [Gaudí] que no es creu això del cinema català".

Sobre els Gaudí del cap de setmana passat, l'Imma Sust ha recordat que "van sortir la Mercè Pons i la Maria Molins, i la gala va començar a funcionar". "Jo recordo aquelles èpoques boniques de la Sardà; avui es requereixen coses més divertides, petardes i 'catxondes'". Segons ella, les gales les ha de presentar un actor o actriu o un o una monologuista.

Sobre el públic que omple el pati de butaques, ha afirmat que el dels Òscars saben quan s'ha de riure i quan s'ha d'aplaudir. "A casa veus la gent que s'avorreix i empatitzes". L'Imma Sust i la Rosa Badia han criticat la mala sonorització en aquests esdeveniments i el moment in memoriam, del qual han criticat la realització.

Com a guionista, una gala "és la mort"

En Pep Bras ha estat guionista de gales dels Ondas, sense anar més lluny, de les dues últimes. Ha confessat que com a guionista, "una gala és la mort", "però quan reps l'encàrrec dius que bé, perquè a part de guionista, ets autònom. Però ja saps que l'endemà tothom et criticarà. Va amb el sou, és una guerra perduda facis el que facis". En Pep Bras també ha escrit gales dels Feroz i els Goya, a més de treballar en sèries, programes i documentals com el de Pau Gasol o La cosa nostra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00