Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Bruno Oro: "La intel·ligència artificial és molt dolenta fent humor"

L'actor prorroga l'espectacle 'AI AI AI' a La 9 del Bosque de Barcelona

ENTREVISTA. Bruno Oro

ENTREVISTA. Bruno Oro

21:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1707570628482/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui ha passat pel 'Tot és comèdia' un dels actors còmics i imitadors més populars del país, Bruno Oro. Fa anys que va plegar de la tele per anar a trobar un públic fidel al teatre, amb els seus espectacles d'humor i música en directe on es transforma -a un ritme vertiginós- en tot de personatges anònims (la caixera de súper, el vigilant de seguretat, el monitor de gym) i en algun de més famós (Bad Bunny). L'últim xou d'Oro, 'AI AI AI', porta dos mesos llargs a La 9 del Bosque de Barcelona, i ara ha prorrogat fins el 23 març.

L'actor i el clon

'AI AI AI' ve -i va- d'Intel·ligència Artificial. L'espectacle planteja una "batalla" entre l'artista de carn i ossos i el seu clon generat de forma sintètica. La màquina serà capaç de superar l'actor quan ha "après" directament de tots els vídeos i continguts, tot el rastre que Bruno Oro ha deixat a la xarxa durant anys? La IA s'ha vist tots els Polònia, Crackòvia, Vinagre, tots els vídeos amb personatges del canal de YouTube i tot l'Instagram on triomfen les creacions de l'humorista, especialment aquesta quinta essència del pijo que és Jacobo, possiblement el personatge més viral de Oro. La IA ho ha vist i ho sap tot d'Oro, però sabrà interactuar amb els espectadors?

ChatGPT, fes-me una cançó

Un dels moments més especials de la funció arriba quan Bruno Oro es bat en un duel musical amb el seu clon. L'actor demana al públic que proposin un seguit de paraules amb les que improvisa la lletra d'una cançó i la canta. Després, el seu clon fa el mateix amb un bot conversacional que genera artificialment el tema. Al 'Tot és comèdia' li hem demanat a en Bruno que ens digui tres paraules perquè el ChatGPT s'inventi una cançó. Els tres mots que ha triat son "remolatxa", "ocell" i "ràdio". I aquesta és la lletra que ha suggerit la Intel·ligència Artificial:

A la vora del camp, la remolatxa brillava,

Un ocell cantava a l'alba amb gran,

gatzara.

Sintonitzant el ritme del dia, la ràdio

sonava,

una melodia dolça que l'aire

transportava

La sèrie d'en Bruno

Amb Bruno Oro també hem parlat d'algunes de les seves passions com els viatges i de projectes de futur. Ara mateix està intentant vendre una sèrie sobre com vendre una sèrie que es titula Bruno&Co. Un projecte que li està costant de col·locar a les plataformes i les televisions: "És molt difícil. Les plataformes només volen productes mainstream, però bé, amb la millor de les voluntats vam rodar el pilot per vendre-ho", diu l'actor.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00