Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Els pagesos tallaran la frontera de la Jonquera els dies 27 i 28 de febrer

Unió de Pagesos té previst tallar la connexió terrestre amb França "perquè Europa reaccioni"

Joan Caball, coordinador general de la Unió de Pagesos

Joan Caball, coordinador general de la Unió de Pagesos

09:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1708415510530/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

En una entrevista al programa Aquí Catalunya el coordinador general d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha anunciat que dimarts 27 i dimecres 28 de febrer tenen la intenció de tallar la frontera de Catalunya amb Europa a la Jonquera. "Intentarem tallar la frontera perquè Europa reaccioni", ha explicat un dels líders del sindicat. Dilluns els ministres d'Agricultura europeus es reuneixen a Brussel·les.

Els pagesos, per tant, no pensen aturar les protestes, al contrari. A més de la mobilització prevista per a demà dimecres a Madrid, el sindicat agrari de Catalunya, Unió de Pagesos, té la intenció de tallar, conjuntament amb els agricultors francesos, la frontera francesa a la Jonquera els dies 27 i 28 de la setmana que ve.

Els pagesos van anunciar la protesta ahir en roda de premsa i avui han avançat a SER Catalunya els dies que la duran a terme. A banda d'aquesta gran protesta, des del sindicat també han anunciat més protestes, sense concretar-les, arreu del país.

Malgrat aquestes mobilitzacions, el sindicat es manté obert a les negociacions amb les administracions i participarà dijous en la reunió de la taula de negociació amb la Generalitat. En aquesta reunió es vol abordar la modificació del Pla de Sequera perquè no penalitzi més al sector.

Amb tot, Caball ha apel·lat a la unitat dels pagesos en les seves reivindicacions. Tot i admetre diferències amb els agricultors francesos, el coordinador general d'Unió de Pagesos creu que ara, és moment d'anar tots a una.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00