Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Dark Macbeth

El director Pau Carrió versiona 'Macbeth' al Teatre Lliure amb Laia Marull i Ernest Villegas

ENTREVISTA. Macbeth

ENTREVISTA. Macbeth

15:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1708866746911/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Teatre Lliure ha estrenat una de les seves grans apostes de la temporada, la versió de 'Macbeth' de Shakespeare del director Pau Carrió amb una companyia de 14 actors encapçalada per Ernest Villegas (Macbeth) i Laia Marull (Lady Macbeth), que han passat pel 'Tot és comèdia'. Una adaptació marcada per la negror gairebé absoluta i elements que recorden la primera Guerra Mundial com els llits d'un hospital de campanya coberts per unes teles blanques que deixen entreveure l'ombra dels soldats ferits.

L'argument

'Macbeth', un dels grans drames shakespearians, és la història del general escocès que mata al seu rei a sang freda mentre dorm com a convidat en el seu propi castell. Perpetra el magnicidi per arrabassar-li la corona i esdevenir el nou rei, com li han profetitzat les tres bruixes (aquí van amb l'hàbit de monges). És un home encegat per l'ambició, alhora que dèbil i poruc, que entra en una espiral de violència per mantenir el tron a tota costa, sempre instigat per la seva senyora, Lady Macbeth, que l'anima a seguir matant.

Mans ensangonades

Laia Marull diu que tota actriu hauria de fer el paper de Lady Macbeth al menys un cop a la seva vida, "si te l'ofereixen no pots dir que no. A mi m'està provocant vertigen perquè de seguida et veus allà invocant els esperits dels pensaments mortals, i no te n'adones que entres en una voràgine important". Ernest Villegas afegeix que "l'obra diu grans coses i tens ganes de passar per la bogeria d'aquesta parella. La d'un home que dubta més que Hamlet, però que finalment acaba accionant. I després viu amb les mans ensangonades, i viure amb culpa li fa venir por, desconfiaança i s'ho ha d'anar carregant tot, és terrible".

Dark

Villegas i Marull remarquen la vessant "dark" de l'obra que la versió de Carrió accentua, un text que "parla de la destrucció del món, d'una societat malalta, de temps de guerra, de podridura, parla fins i tot de la destrucció de la natura". 'Macbeth es podrà veure al Teatre Lliure fins el 23 de març, un any després que l'escultor Jaume Plensa dirigís la seva primera òpera al liceu, justament el 'Macbeth' de Verdi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00