Sociedad

Descarrila sense deixar ferits un tren de l'R4 de Rodalies a Vacarisses a causa d'una esllavissada

Els passatgers han estat evacuats a un altre comboi i la circulació de les línies R4 i R12 es produeix per via única entre Vacarisses i Castellbell i el Vilar

Descarrilament d'un tren de l'R4 de Rodalies a Vacarisses. Bombers de la Generalitat

Barcelona

Una esllavissada sobre la via entre Vacarisses i Castellbell i el Vilar ha provocat la sortida del primer eix d’un tren de Rodalies de l'R4, sense provocar ferits. L’accident s’ha produït a les 7.45 hores. Al tren, que circulava entre Manresa i Sant Vicenç de Calders, hi anaven 37 viatgers. S’han activat els protocols en coordinació amb Protecció Civil per procedir al seu transbordament a un altre tren, que s’ha situat en paral·lel. Durant l’operació s’ha circulat per via única en el tram. A les 09.05 hores ha acabat el transbordament, i inicialment la circulació havia quedat restablerta completament, però a les 09.17 hores els Bombers han demanat interrompre el servei per inspeccionar la zona on s'ha produït l'esllavissada. El tall ha acabat a les 09.40, i es torna a circular per via única entre Vacarisses i Castellbell i el Vilar.

El portaveu de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, ha explicat que no saben quan es restablirà la circulació per la via 2, que a hores d'ara està tallada, tot i que tres dotacions de Bombers ja han tret de la via el tren accidentat. Un cop apartat, els tècnics d’Adif continuen treballant en la reparació de la infraestructura, cosa que provoca retards en els trens de l’R4 amb origen o destinació Manresa i en els trens de l’R12.

Des del grup ferroviari expliquen que l'esllavissada s'ha produït per les pluges i que no ha causat ferits gràcies a una malla instal·lada al talús "que ha minimitzat l'impacte del despreniment".

La malla instal·lada al talús de la via R2 a Vacarisses. Imatge cedida per Renfe

Aquesta mesura protectora es va col·locar l'any 2018, després que una esllavissada provoqués un mort. L'incident d'aquest matí s'ha produït a 3 km del lloc on es va produir l'accident de fa sis anys. En aquella zona, segons Renfe, es van fer obres d'emergència per valor de 8 milions d'euros i, segons diuen, les actuacions per millorar la seguretat en aquest tram han sigut "contínues" en els últims anys.

En aquest sentit, s’han anunciat obres en trinxera a un quilòmetre d’on s’ha produït aquest diumenge l’esllavissada. Les tasques de reparació actuaran en via (200 travesses), s’estabilitzaran els talussos i se sanejarà la trinxera. S’hi col·locarà també malla nova.

A causa de l’incident, es produeixen retards a l’R4, en els trens amb origen o destinació Manresa, i també en l’R12. S’està informant a través de tots els canals de comunicació i atenció al client. S’està informant els usuaris a través de tots els canals de comunicació i atenció al client.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00