Sociedad

Compromís de fer passar les mercaderies per l'interior

Els alcaldes tarragonins celebren que el secretari d'Estat de Transports vulgui estudiar alternatives per allunyar els convois dels nuclis urbans

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales; l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; i l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, reunits amb el secretari d'Estat de Transports i Mobilitat Sostenible, José Antonio Santano / cedida

El Ministeri de Transports es compromet a retirar els trens de mercaderies perilloses de la costa tarragonina i fer-les passar per l'interior. El corredor alternatiu circularia lluny dels nuclis urbans i es concretarà un cop es publiqui l'estudi informatiu alternatiu que reculli les solucions consensuades amb el territori. Fa anys que alcaldes, societat civil i empresaris reclamen allunyar els convois, ja que ara passen a tocar de les cases.

El batlle de Tarragona, Rubén Viñuales, ho celebra: "esperem que sigui ben aviat una realitat, és una demanda que arrosseguem des de fa dècades i veiem amb il·lusió que per fi s'apropi la solució". Per la seva banda l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, també remarca que "és una bona notícia que es busqui el consens amb el territori".

Solucions de consens

El secretari d'Estat de Transports ha explicat durant una trobada amb Viñuales, l'alcaldessa de Reus i el del Vendrell que per arribar a la solució, es reactiven els grups de treball entre administracions i agents socials i econòmics per impulsar les alternatives. Aquestes reunions tindran caràcter periòdic per mantenir un intercanvi permanent d'idees i obrir un espai de diàleg constant per poder avançar en la consecució d'una alternativa que satisfaci l'interès de totes les parts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00