Sociedad

Els casos d'infarts mortals es redueixen a la meitat en 30 anys

Segons un estudi de l'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar, la xifra s'ha estancat al 15% en els últims 10 anys

Un equipo de cirujanos realiza una operación de corazón. / Cadena SER HOSPITAL GERMANS TRIAS

Girona

Del 1990 al 2019 la possibilitat de morir en un atac de cor s'ha anat reduint de forma continuada però aquest descens s'ha alentit en els últims 10 anys, i s'ha estancat al 15%. És el que diu un estudi elaborat per l'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar que ha tingut en compte gairebé cinc milions d'ingressos hospitalararis i més de 70.000 certificats de defunció del registre gironí del cor.

Segons els investigadors, la prevenció que es fa a l'atenció primària ha contribuït a reduir la incidència de l'infart. Malgrat això, asseguren que "encara hi ha marge de millora". Jaume Marrugat, coordinador del REGICOR, apunta que "fer una formació als joves cada any sobre com fer un massatge cardíac" seria una manera de millorar aquesta xifra, perquè "la diferència entre viure o morir és tenir algú al costat que et faci un missatge cardíac". L'investigador també assegura que més informació sobre els símptomes i no esperar a l'hora de demanar ajuda, serien factors que ajudarien a baixar la mortalitat en els atacs de cor.

Els autors de l’estudi consideren que aquests resultats són molt rellevants per a la planificació sanitària.

Escolta l'entrevista a Jaume Marrugat, coordinador del REGICOR.

Jaume Marrugat, coordinador del RegiCor

14:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709721833806/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00