Ocio y cultura

Marta Bellvehí: "Vaig començar a escriure perquè estava desgastada de treballar per encàrrec"

L'escriptora i il·lustradora de Palamós acaba de publicar la seva segona novel·la "A partir d'ara", editada per Fanbooks

Marta Bellvehí, als estudis de Ràdio Girona

Marta Bellvehí, als estudis de Ràdio Girona / BAF

Girona

“A partir d’ara” és una novel·la escrita i il·lustrada per Marta Bellvehí, palamosina de naixement i gironina d'adopció. L'obra, a través de dibuixos i text, explica la història d’en Bernat i la Gin, una parella que decideixen anar a viure junts, però abans marxen de viatge al Perú, on s'adonen que "tot no era tan bonic com es pensaven" explica l'autora. "Els vaig situar a l'altra punta de món, perquè quan marxem del nostre context és quan prenem consciència de moltes dinàmiques de parella i de nosaltres mateixos", assegura.

"Per mi era molt important que els personatges fossin de veritat" apunta Bellvehí, "per això, crec que hi ha part de mi tant a la Gin com a en Bernat, i també estan farcits de converses que he tingut amb els meus amics i de reflexions que he escoltat per pòdcast".

És la primera vegada que l’escriptora i il·lustradora s'ha encarregat d'escriure, dibuixar i maquetar. Assegura que ha creat la novel·la entrellaçant disciplines. "Hi havia escenes que tenia molt clar què volia dibuixar, i després pensava com donar-li pas; en canvi, en altres capítols, sabia què volia dir al text i havia de pensar com complementar-ho amb un dibuix" concreta Bellvehí.

Marta Bellvehí va començar a escriure a partir d'un "desgast amb la il·lustració". "Quan il·lustres, treballes per encàrrec i això és complicat perquè sents que deixes de banda la teva pròpia iniciativa" explica. "A mi em va passar que estava molt cansada i sentia que no m'era divertit il·lustrar, i per això vaig començar a escriure".

Escolta la conversa sencera, aquí:

Entrevista a Marta Bellvehí sobre la seva novel·la "A partir d'ara"

15:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709821280475/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00