Sociedad

Trànsit estudia "donar prioritat als ciclistes" a la carretera dels Àngels dissabte al matí

Es tracta d'una prova pilot que es podria replicar a altres punts del territori

Tall de carretera.

Tall de carretera. / ACN

Girona

El Departament de Trànsit treballa en una prova pilot per establir una ruta d'ús preferent per a ciclistes a la carretera del Santuari dels Àngels. Segons Anna Pintó, subdirectora general de Seguretat Viària, la idea inicial és "pacificar el trànsit" de la carretera els "dissabtes al matí". Aquesta mesura no restringiria l'ús de cotxes, però els obligaria a anar a menys velocitat, a través de panells visuals i de la instal·lació de radars mòbils. També es garantiria el compliment de la norma amb més presència policial.

L'aplicació de la prova pilot no té data concreta. Trànsit apunta que la setmana passada van aprovar el pla de seguretat viària per aquest trienni. Una de les accions d'aquesta programació és crear rutes d'ús preferent per ciclistes per "fomentar una mobilitat sostenible i també protegir als col·lectius vulnerables, com vianants, ciclistes i motoristes" com explica Pintó. S'aplicarà a carreteres amb una alta mobilitat ciclista, com és el cas de la carretera dels Àngels, on el 55% dels usuaris són cotxes i el 45% ciclistes, segons un estudi de la Diputació.

L'octubre del 2020 en aquesta carretera hi va haver un atropellament mortal, el de la Tina Vilanova. Un conductor va atropellar a la ciclista i no es va aturar a socórrer-la. Quan els mossos el van enxampar va donar positiu en el test d'alcoholèmia. El cas encara està pendent de judici.

Per aquest motiu, la plataforma Mou-te en Bici va recollir més de mil signatures per demanar el tancament de la carretera d'Els Àngels als cotxes com a mínim un matí de diumenge al mes.

Entrevista a Anna Pintó, subdirectora general de Seguretat Viària.

Anna Pintó, subdirectora de Seguretat Viària

07:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709910098223/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00