Sociedad

Vigilància policial metropolitana

Una aplicació per a telèfons mòbils permetrà que la ciutadania de diversos municipis tarragonins estigui connectada amb la comissaria policial més propera només apretant un botó

Alcaldes, regidors i cossos de seguretat dels municipis implicats / Cedida

Sis municipis del Camp de Tarragona estrenaran a finals d’any una aplicació mòbil de seguretat per tal que els ciutadans puguin avisar ràpidament a la policia en cas de necessitat: tothom qui la tingui activada i es trobi en situació d’emergència o perill podrà apretar un “botó del pànic” i la patrulla més propera l’anirà a socórrer, ja que funciona per geolocalització; A més, també hi haurà una funció per activar la càmera i el so si es dóna el consentiment.

Els usos són múltiples; situacions de violència masclista, robatoris, seguiment de recorregut dels menors fins que arriben al destí o de persones amb Alzheimer o en situació de dependència per evitar que es perdin. Segons el regidor de Serveis Generals de l’Ajuntament de Reus, Manel Muñoz, “ha de proporcionar tranquil·litat al ciutadà, millorar la seguretat i guanyar en eficiència”.

La iniciativa la lideren conjuntament Tarragona, Reus, Cambrils, la Canonja, constantí i mont-roig, però la coluntat és que s’hi sumin més municipis. L’alcalde de la capital, Rubén Viñuales, en destaca la utilitat: “en un territori com el nostre amb tanta mobilitat interna, aquestaeina és fonamental per la interconnexió de l’àrea metropolitana”. L’aplicatiu ja està disponible a alguns districtes de Barcelona, però la diferència és que al sud de Catalunya s’ha fet pinya entre diversos ajuntaments per la seva implementació.

“A finals d’aquest any o principis de l’any vinent esperem que estigui en funcionament”, diu Viñuales, que afegeix que ara s’engegaran tots els tràmits administratius de licitació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00