Sociedad

Dos de cada tres tarragonins consideren perillós viure al costat de la química

És el resultat d'un estudi fet per la Universitat Rovira i Virgili a partir de mig miler d'enquestes

Indústria petroquímica a Tarragona / ACN

Un 63% dels enquestats percep un nivell alt de risc respecte la indústria petroquímica, segons un estudi d'un grup investigador del departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili. Segons els investigadors, s'atribueix al fet que els polígons químics són molt visibles, formen part del paisatge urbà i hi ha moltes vies de comunicació a prop.

El nivell augmenta entre les dones i les persones grans; En canvi, disminueix entre els que hi treballen directament, ja sigui perquè reben directament ingressos o bé perquè tenen un coneixement més profund del funcionament intern. Als participants se'ls ha donat un mapa per situar els focus principals i se'ls ha preguntat també per les zones d'afectació en cas d'accident

L'estudi també apunta que experimentar una percepció del risc elevada de forma prolongada pot disminuir el benestar emocional entre la població, augmentar els diagnòstics de malalties mentals i agreujar les ja diagnosticades. Segons una de les persones que ha liderat la investigació, Yolanda Pérez, "provoca problemes de salut mental com l'angoixa o l'estrés; ara bé, alerta si el risc és molt baix, ja que llavors hi ha un excés de confiança i desconeixement de les mesures d'autoprotecció".

Hi haurà una segona part, de fet ara s'estan buscant els voluntaris, per determinar quins canvis es poden fer als paisatges urbans per reduir la percepció de risc, per exemple amb més vegetació entremig.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00