Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Els Mossos proven que el Barça va manipular l’auditoria del ‘Barçagate’ i ho consideren delicte

La policia catalana conclou que el club va manipular i ocultar documents entregats a Price Waterhouse Coopers poc després de l'esclat del 'Barçagate' per afavorir Josep Maria Bartomeu i els altres quatre investigats

Els Mossos proven que el Barça va manipular l’auditoria del ‘Barçagate’ i ho consideren delicte

Els Mossos proven que el Barça va manipular l’auditoria del ‘Barçagate’ i ho consideren delicte

15:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710421880764/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els Mossos d'Esquadra han presentat un nou informe davant el Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, que investiga el 'Barçagate' des que el 'Què t'hi Jugues' destapés, a principis del 2020, que el Barça tenia contractada una empresa que difamava suposats opositors a Josep Maria Bartomeu a través de les xarxes socials. En aquest informe, al qual han tingut accés SER Catalunya i el diari ARA, els Mossos conclouen que l'auditoria encarregada per la junta directiva de Bartomeu a Price Waterhouse Coopers per justificar la contractació de les empreses del grup Nicestream va ser manipulada per afavorir els interessos dels investigats i ho consideren un delicte d'administració deslleial.

Aquesta auditoria es va fer pública el 7 de juliol del 2020. En una compareixença pública, el Barça va negar que el club hagués encarregat difamar ningú i que la xifra pagada (prop de 3 milions d'euros) estava dins del preu de mercat. Ara, quatre anys després, els Mossos d'Esquadra conclouen que la documentació entregada a l'empresa auditora va ser manipulada pels mateixos investigats.

Segons la policia, el document de l'encàrrec original del 2017 es va modificar l'any 2020 per extreure'n les referències a "crearemos canales no oficiales, crearemos contenidos especiales i difundiremos contenidos públicos" i que tot això es va substituir, en el document entregat a PwC, per "analizaremos canales no oficiales".

Els Mossos exposen, a més, un informe que es va ocultar als auditors en el qual s'hi explicaven les intervencions fetes a xarxes l'abril del 2019 per tal defensar Bartomeu i la junta directiva, celebrar la llibertat de Sandro Rosell després de dos anys de presó, posar en dubte els discursos de Joan Laporta i Víctor Font i atacar, directamet, Pep Guardiola i els seus seguidors: "ataques al ex técnico del Barça y a sus fans por su eliminación de la Champions".

La policia també posa el focus en la intervenció d'enquestes digitals per tal de canviar els resultats. Una d'elles, per exemple, posterior a l'eliminació de la Champions l'abril del 2019 a Liverpool. "Se han intervenido varias encuestas de los principales medios para favorecer los resultados hacia el entrenador del club", deia un dels documents ocultats a PwC.

Pressupostos també manipulats

L'auditoria presentada el juliol del 2020 exposava que la contractació del grup Nicestream estava dins el preu de mercat. Tot i això, ara els Mossos d'Esquadra posen en dubte els pressupostos que es van fer servir per fer la comparativa. Segons exposa la policia catalana, dos d'aquests pressupostos demanats els van confeccionar persones vinculades amb el cas. Un d'ells, amb l'empresa CARAT/DENSU, el va confeccionar directament el grup Nicestream. L'altre l'hauria dirigit Eloi Castellarnau, advocat del Barça a l'inici del procediment.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00