Aquí GironaAquí Girona
Ocio y cultura

"La música negra és molt de veritat, és d'entranya"

La formació gironina Big Black Rhino actua aquest divendres a La Mirona. Interpretaran algunes peces del quart disc de la banda, 'Supra Love', que "és al forn a punt de gratinar".

Nuri Mancebo, Gerard Brugués (Big Black Rhino)

Nuri Mancebo, Gerard Brugués (Big Black Rhino)

22:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710856072665/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

Big Black Rhino és una banda gironina que, amb 10 anys d'història i tot i haver passat una pandèmia pel mig, ha publicat tres treballs de música negra i té el quart "al forn, a punt de gratinar". Es dirà 'Supra Love' i alguns dels temes que el formen es podran escoltar per primer cop aquest divendres a La Mirona, on actuen en el marc del Black Music Festival.

Ens visiten dos dels integrants del grup, la vocalista i compositora Nuri Mancebo i el guitarrista Gerard Brugués, Pakitsguitar, que confessen que "la música negra va entrar tard" a les seves vides, però que "ho va fer amb molta força perquè és música molt de veritat, d'entranya". Amb un repertori de blues, soul i rock, el seu directe es contagia de l'energia de Mancebo, que reconeix que "hi ha moments que és tanta l'emoció, que la meva ànima no hi és al meu cos".

Mancebo compon i canta en un anglès que ha après de manera autodidacte. Té "facilitat per copiar accents i timbres", però a l'hora de compondre necessita algú que la corregeixi; cada cop menys. I és que no s'imagina la música negra si no és en anglès però admet que al grup "hi ha debat de per què no en català?" i avança que en aquest disc "hi haurà alguna sorpresa".

Actuaran a La Mirona, un dels pocs llocs on, juntament amb el Yeah, hi ha lloc per "bandes de pressupost mitjà, que ho tenen molt difícil per trobar on tocar". "Falten sales petites de concerts i diversitat a l'hora de programar", diu Brugués, que creu que hi ha un contrast molt fort entre la diversitat musical que hi ha en aquests moments i el que s'acaba programant: "hi ha 30 grups del país que fan tots els festivals i mil més que tenen un bolo o han de rebaixar el catxe", sentencia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00