Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Deportes

Deco: “He venut a un fons la comissió per Raphinha i és el fons el que cobra”

El director esportiu del Barça atén el ‘Què t’hi Jugues’ i reconeix que ha venut a un fons el contracte que va signar amb el club blaugrana com agent de Raphinha. L’ha cobrat sencer i ara el Barça fa els pagaments a aquest fons

Deco: “He venut a un fons la comissió per Raphinha i és el fons el que cobra”

Deco: “He venut a un fons la comissió per Raphinha i és el fons el que cobra”

23:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710940700490/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Deco ha cobrat sencer el contracte que tenia amb el Barça com a representant de Raphinha. Així ho ha explicat en una entrevista amb el ‘Què t’hi Jugues’, en la que ha reconegut que, just abans d’entrar al club com a director esportiu, va vendre aquest contracte a un fons d’inversió i que és el fons qui rep els pagaments del Barça.

“El junio rescindí el contrato con Raphinha. Yo pacto una comisión con el Barça y punto. Cuando tomo la decisión de venir, no podíamos tener ninguna relación de seguir cobrando. Lo he vendido a un fondo de inversión y este fondo cobra”, ha explicat Deco a SER Catalunya. El director esportiu ha insistit que ha cobrat una xifra que ja tenia pactada amb el club amb anterioritat: “Tenía pactada una cosa con el Barça. Vendo esto y ellos ya se arreglan. No tengo ningún problema en decir que he cobrado por cosas que he trabajado”.

Deco: &quot;Si firmo guanyar la Champions i que segueixi Xavi? Sí, firmo&quot;

Durant la presentación de Raphinha, el juliol del 2022, l’aleshores director de futbol Mateu Alemany va explicar que l’acord entre Deco i el Barça era el d’un contracte d’agent ordinari. És a dir, un contracte pel qual el representant cobra entre el 5 i el 10% del salari anual del jugador, que es va pagant semestralment i que va lligat als anys de contracte que el futbolista signa pel club. Un cop el futbolista marxa, el contracte s’extingeix i l’agent deixa de cobrar. Segons Deco, per això, aquest contracte es deu a la comissió pel traspàs del jugador.

Empreses actives, però sense dedicar-se a la representació

Deco té encara obertes i actives tres empreses relacionades amb el mon de l’esport. Dues d’elles, de representació de futbolistes. Preguntat per aquesta qüestió, el director esportiu del Barça explica que les manté per poder fer front a cobraments pendents i a pagaments de deutes que encara ha de tornar: “Mantengo las empresas activas porque tengo cosas por cobrar y por pagar”.

El mateix Deco ha reiterat que les seguirà mantenint obertes per no perdre els diners de feines fetes en el passat, fins l’entrada al club, i que si això suposa un problema intern s’haurà de resoldre. “Si para compliance es un problema que tenga las empresas abiertas, no las cerraré, no lo haré. No voy a dejar nada”, ha reconegut. En algunes de les empreses, el brasiler hi ha fet moviments recentment. Un dia abans de ser presentat amb el Barça, en una d’elles va abandonar el càrrec de director i va nomenar la seva parella i el seu fill, tot i mantenir-ne la propietat. En una altra, el 30 de gener d’aquest any 2024 n’ha sortit com a gerent, també mantenint-ne l’accionariat: “Si estoy trabajando tengo que salir de gerente, pero no salí de socio. Y no lo haré porque no es nada ilegal. Si quisiera esconder algo lo hubiera hecho mejor, porque los documentos son públicos”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00