Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

"La dessalinitzadora ha vingut per quedar-se. Ens ajudarà a ser més competitius"

El Gremi d'Hotelers i l'Ajuntament de Lloret de Mar han anunciat que preveuen instal·lar la dessalinitzadora mòbil a finals de maig

La dessaladora s'instal·larà a la part final del Passeig Marítim de Lloret de Mar.

La dessaladora s'instal·larà a la part final del Passeig Marítim de Lloret de Mar. / R.M.P.

Girona

El Gremi d'Hotelers i l'Ajuntament confien que tindran tots els permisos necessaris per instal·lar una dessalinitzadora mòbil el mes de maig i que a finals de mes o a principis de juny aquesta infraestructura ja serà operativa.

Es muntarà de manera provisional al final del passeig marítim i quan acabi la temporada turística es buscarà un nou emplaçament definitiu. I és que, com ha advertit el president del Gremi d'Hotelers de Lloret de Mar, Enric Dotras, "la dessalinitzadora ha vingut per quedar-se. Pensem que serà un element que ens ajudarà a ser més competitius".

De moment, el cost de la compra l'assumeixen 103 empresaris, majoritàriament de Lloret de Mar, però se n'hi han sumat d'altres llocs com Tossa de Mar o Caldes de Malavella, entre d'altres, l'Hotel Camiral del PGA. Tot i que la xifra no està tancada, és òptima per afrontar una factura que, ara mateix, queda per "uns 90 euros per llit".

La planta agafarà l'aigua d'un pou de captació ja existent. Una vegada tractada, s'abocarà a uns dipòsits i les empreses hauran d'anar-la a buscar amb camions cisterna. El projecte ja ha estat presentat a la Generalitat, de qui s'espera el vist i plau en breu. Dotras admet que haver llançat la idea abans que ningú els ha convertit "en uns conillets d'índies", però que, a poc a poc, han anat llimant les diferències amb l'administració.

Enric Dotras, president del Gremi d'Hotelers de Lloret de Mar

09:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711025471698/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00