Sociedad

Noemí Llauradó: "aquest és el mandat de l'aigua"

La presidenta de la Diputació de Tarragona repassa als micròfons de SER Tarragona-Ràdio Reus els principals projectes de l'ens per fer front a la sequera

La presidenta de la Diputació als estudis de Ràdio Reus

"Això és una cursa de fons". La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, explica que ja fa anys que des de l'ens es treballa amb els ajuntaments fórmules de resiliència i de millora de la gestió de l'aigua. En el transcurs d'una entrevista al programa "Aquí Camp de Tarragona", alerta que cal "no confiar-se i ser responsables": si bé es cert que a moltes de les comarques del sud la situació és menys greu gràcies al minitransvassament de l'Ebre, allà on l'abastiment del CAT no arriba hi ha problemes, com ara a la Conca de Barberà o alguns municipis del Baix Camp.

La fotografia no és homogènia a tota la demarcació, i per tant les polítiques d'acció són diferents; Per exemple, a l'Espluga de Francolí els camions cisterna aviat passaran a la història gràcies a la nova canonada que connectarà amb el consorci, finançada en part de la Diputació.

Al juny es farà pública la resolució de l'ajuda de 10M d'€ que l'ens ha demanat a través del PERTE amb l'objectiu de millorar l'eficiència del cicle urbà de l'aigua mitjançant la digitalització i fer front a les pèrdues d'aigua, que es calcula que són del 40% a tota la xarxa.

Parlem de "el mandat de l'aigua" de la Diputació de Tarragona | Jordi Cartañá (cadenaser.com)

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00