Sociedad

Els pescadors gironins dediquen mil hores de la seva jornada laboral a destriar brutícia

Les 112 embarcacions de la demarcació de Girona han recollit 58.256 litres de deixalles en un any

Una barca de la Costa Brava arriba a port / ACN

Girona

112 embarcacions de pescadors de les comarques de Girona han dedicat 1.338 hores de la seva jornada laboral al llarg 2023 d'un any a destriar les deixalles que quedaven enganxades a les seves xarxes de pesca del peix. Només al litoral gironí s'han recollit 58 mil litres de deixalles i a tot el litoral català més de 120 mil litres. Aquesta xifra representa l'equivalent a divuit camions cisterna d'aigua. Són set camions més del que es va retirar del mar el 2022. Des de l'organització atribueixen aquest increment a més participació.

Les confraries avisen que la majoria d'escobraries les genera l'activitat humana i són llaunes, ampolles, bidons de pintura, envasos de diferents tipus o tovalloletes higièniques. En menys quantitat es troben quitrà i carbó que utilitzaven abans els vaixells de combustible.

Des del 2020, els pescadors de les diferents cofraries registren la brossa que treuen del mar a l'aplicació Pesca Neta, del departament d'Acció Climàtica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00