Sociedad

Gene Simmons (Kiss), Gregory Porter, Antònia Font i Hombres G actuaran al Portaferrada 2024

Enguany el festival tindrà lloc del 5 de juliol al 20 d'agost a diferents punts de Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols

Aquest any el festival de la Portaferrada celebra la seva edició número 62. Inclourà unes 30 actuacions, des del 5 de juliol al 20 d'agost. Qui donarà el tret de sortida de l'edició d'enguany serà el tigre de Gal·les, Tom Jones. Actuarà el 5 de juliol des del Guíxols Arena. Per Sant Feliu de Guíxols aquest estiu també passaran grans noms, com Gilberto Santa Rosa, el "caballero de la salsa" (12 de juliol) o el grup de pop irlandès, Two Door Cinema Club. S'han programat fins a 13 actuacions internacionals malgrat la inflació que pateix el sector, com ha explicat Albert Mallol, director del festival. El guitarrista i cantautor suec José Gonzalez serà al Guíxols Arena, el 19 d’agost i Genne Simons, líder de la banda Kiss, que actuarà el 13 d'agost.

A l'Espai Port, un escenari on han reduït l'aforament per les queixes dels veïns de l'any passat, hi tocarà la cantant i compositora mexicana Julieta Venegas (26 de juliol).

També artistes d'àmbit espanyol

Entre els artistes de l'estat Espanyol tocarà a Sant Feliu el cantautor gallec Xoel Lopez (7 d’agost), el líder d'Extremoduro, Robe (10 d'agost) i també el duet de Saragossa, Amaral (11 d'agost). El festival farà especial referència als anys 80, amb Hombres G (14 d'agost) i Seguridad Social i La Guardia (18 d'agost).

Propostes quilòmetre zero

Enguany, un 30% de la representació serà en català. Als ja anunciats Antònia Font, que actuaran a la Guíxols Arena el 8 d'agost, s'hi sumen Mushka i Figa Flawas, que actuaran conjuntament en un concert el 12 d'agost. I el grup gironí Ludwig Band tocaran amb Guillem Gisbert, cantant de Manel (15 d'agost). Finalment, el 27 de juliol, a l'Espai Port hi actuarà la pianista de Palafrugell, Clara Peya.

Homenatge a Bach

En música clàssica -els orígens del festival- s'han programat concerts a l'església del monestir. En aquest espai hi actuaran quatre artistes que interpretaran peces de Bach que va fer pensant en ser interpretades per un sol instrument. Seran concerts d’una hora aproximadament i comptarà amb Pierre Hentai, Fabio Biondi, Carles Marigo acompanyat per l’Orquestra de Cambra Catalana i Miklos Perenyi.

Propostes de Jazz

Com sempre, des del festival s'han programat propostes de jazz. Aquest any podrem veure a Sant Feliu de Guíxols una de les veus més importants del jazz actuals, la de Gregori Poter. Actuarà a l’Espai Port, el 13 de juliol. En clau catalana, Andrea Motis presentarà el seu nou disc, "Febrero". I també la proposta de Madeleine Peyroux, artista nord-americana, que presentarà en exclusiva a Catalunya el seu nou disc, en un concert el 20 de juliol.

Escalfant motors amb el festival Salat

Abans de les propostes musicals del Portaferrada, tindrà lloc el festival Salat. Un cap de setmana dedicat a la comèdia, del 5 al 7 de juliol, que des de l'organització tenen previst atraure entre 6.000 i 7 000 espectadors. Divendres amb Andreu Casanova i el seu "Tinder sorpresa" a la sala Las Vegas; Charlie Pi amb "Mamasita" a l'Auditori Narcís Masferrer i Àngel Martín, amb "Punto para locos" a l'Espai Port.

Dissabte, Xabi Franquesa representarà “Escocía” a la Sala las Vegas, per una banda; i per l’altre Facu Diaz & Miguel Maldonado i el seu espectacle“Por fin juntos!” seran l’Espai Port. El diumenge -últim dia- també hi ha doble proposta amb Grison a l’Auditori Narcís Masferrer. I Ana Morgade, Sílvia Abril, David Cepo, JJ Vaquero amb l'espectacle “Mentes peligrosas” a l’Espai Port.

Canvi de contracte

El festival l'organitza l'Ajuntament amb la productora The Project, escollida a través d'un concurs públic. I la d'aquest any és l'última edició de l'actual contracte. El regidor responsable del festival, Josep Saballs, ja ha anunciat que estan redactant els plecs del nou contracte i que volen anar "més enllà" a partir del 2025.

Aquest dimecres surten totes les entrades a la venda del festival d’aquest any.

Així ho hem explicat a l'Aquí Girona:

PROGRAMACIÓ SENCERA DEL FESTIVAL PORTAFERRADA 2024

10:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711464789184/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00