Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'Las Migas', 20 anys casant el flamenco amb el que faci falta

Celebren l'aniversari amb la publicació del seu nou disc 'Rumberas'

ENTREVISTA. Las Migas

ENTREVISTA. Las Migas

18:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711804214808/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquest 2024, el conjunt musical 'Las Migas' compleix vint anys a la música. Després de guanyar el Latin Grammy a millor àlbum flamenco amb el seu anterior disc 'Libres', celebren les dues dècades de vida amb la publicació del disc 'Rumberas' i una gira de concerts que començarà el pròxim divendres 5 d'abril a la sala Apolo de Barcelona, emmarcat en el Festival Emprentes. Al 'Tot És Comèdia' hem parlat de tot plegat amb la Marta Robles –guitarrista, productora i única membre fundadora que continua al grup- i l'Alicia Grillo –l'altra guitarrista de 'Las Migas' des del 2014-.

L'origen El maig del 2004, tres estudiants de l'ESMUC -Marta Robles, Isabel Baudenbach i Sílvia Pérez Cruz- juntament amb una violinista d'origen alemany –Lisa Bause- fundaven 'Las Migas': un conjunt cent per cent femení, que durant tota la seva trajectòria ha demostrat que la música flamenca combina d'allò més bé amb tots els estils. De fet, el nom del grup és una analogia entre aquesta circumstància i el plat típic a molts llocs d'Espanya; l'ingredient principal és el pa –en el seu cas el flamenco-, i posteriorment se li pot afegir tants elements com es vulgui. La Marta Robles assegura que mai hagués vaticinat que 'Las Migas' li hauria donat tantes alegries: "jo era molt jove, i tots els projectes en els quals participava eren per provar i investigar. Per mi 'Las Migas' era una aventura més, mai em vaig imaginar que es convertiria en el projecte de la meva vida".

'Rumberas' "Publicar aquest nou disc ha sigut molt complicat perquè l'hem anat creant mentre estàvem de gira del disc anterior. Em sento molt orgullosa de la feina que hem fet jo i les meves companyes", diu la Marta Robles. Tant ella com l'Alicia creuen que ser 'rumbera' va molt més enllà de tocar o cantar rumba: "ser rumbera és una manera d'entendre la vida, d'afrontar el dia a dia, de prendre's les coses amb alegria i ironia... ser rumbera és una declaració d'intencions en tota regla". A més, en aquest disc van una passa més enllà: "ja no ens acomplexa barrejar qualsevol estil amb el flamenco. És la nostra senya d'identitat i continuarem explorant noves vies", confessa l'Alicia. 'Rumberas' surt a la venta el 3 d'abril i compta amb la col·laboració de músics com Elena Gadel, Suu i Stay Homas, que acompanyaran a 'Las Migas' en el concert inaugural del disc a sala Apolo.

Latin Grammy a millor àlbum flamenco 'Las Migas' van guanyar aquest reconegut premi pel seu disc 'Libres', però no van assistir a la gala d'entrega. "No vam anar perquè creiem que era impossible guanyar. De fet, ho teníem tot disposat per anar-hi, i a última hora ens vam angoixar i ho vam deixar córrer", diu la Marta Robles. I afegeix: "Vam decidir veure la gala juntes des de casa meva. Recordo que, quan van dir el nostre nom, vam saltar del sofà com boges... Aquella nit vam beure'ns totes les ampolles que hi havia per casa i vam dormir totes juntes".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00