Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Los Chicos del Coro: "És molt emocionant veure el públic plorar"

El musical basat en la pel·lícula del mateix títol es representa al Teatre Tívoli de Barcelona

ENTREVISTA. Los Chicos del Coro

ENTREVISTA. Los Chicos del Coro

17:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711882441914/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Ara fa 20 anys s’estrenava 'Los Chicos del Coro' de Cristophe Barretier, una pel·lícula francesa protagonitzada pels nens d'un internat i el seu mestre de música que es va convertir en un èxit instantani. Aquell fenomen de la gran pantalla s'ha transformat en una obra de teatre musical que està omplint d'emocions -i llàgrimes- el Teatre Tívoli de Barcelona. 'Los Chicos del Coro' narra la història de Clément Mathieu, un professor de música substitut que arriba a un internat francès de postguerra ple de nens orfes i "problemàtics". La música que ell els ensenyarà serà com un gran bàlsam per a la mainada i els ajudarà a donar sentit a les seves vides.

Iborra, director

El director d'aquesta adaptació -que es va estrenar a Madrid amb gran èxit- és el director, guionista i dramaturg Juan Luis Iborra. Un cineasta reconegut sobretot per les comèdies romàntiques que va escriure als anys 90 com 'Todos los hombres sois iguales' (amb la que va guanyar el Goya a millor guió), 'Por qué le llaman amor cuando quieren decir sexo' o 'Salsa rosa'. Iborra també ha dirigit molt de teatre, però aquest és el seu primer musical: "m'ha donat una felicitat tan gran que no es pot pagar amb res. Treballar amb tants nens ha sigut el major regal que m'ha fet la professió".

Els nens

Pel 'Tot és comèdia', a més del director, també han passat dos dels nens actors de l'espectacle: Aleix Guasch de 10 anys de Mollet del Vallès (Corbin) i Alberto Zorrillla de 16 anys de Granollers (Denis). Tots dos coincideixen a dir que "és molt emocionant veure el públic amb el mocadoret a la mà i aplaudint perquè et dona molta energia". Els dos s'estan preparant per convertir-se en actors en un futur. També ens expliquen que cada funció que fan és millor que l'anterior, i a això ajuden els pares que van a veure'ls cada dia. Sempre els "critiquen", els diuen en què han fallat o què poden millorar.

Els mestres

El musical fa reflexionar sobre la importància dels bons mestres que ajuden a despertar vocacions entre els seus alumnes. Tant l'Aleix com l'Alberto ens diuen que ells n'han tingut alguns que els han marcat. I Juan Luis Iborra conclou: "l'educació hauria d'estar plena de professors com Clément Mathieu. Jo en vaig tenir un quan era nen als anys 60, Don Joaquín, que era l'únic mestre que em feia cas i em venia a veure fer teatre al poble".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00