Sociedad

L'exbisbe de Solsona aconsegueix finalment casar-se per l'Església amb el permís del Papa

La seva dona, l'escriptora de novel·la eròtica Sílvia Caballol, ha compartit fotografies de l'enllaç a les xarxes

El obispo de Solsona, Xavier Novell. / EP

Barcelona

L'exbisbe de Solsona (Lleida) Xavier Novell s'ha pogut casar finalment per l'Església amb l'escriptora de novel·la eròtica Sílvia Caballol després que el papa Francesc li hagi concedit la secularització, després d'un "camí llarg" que finalment ha desembocat a poder "regularitzar" la situació canònica.

La mateixa escriptora ha compartit fotos del casament al compte d'Instagram i agraeix la misericòrdia del Sant Pare: "He quedat admirada de la gran qualitat humana i espiritual del Papa Francesc", assenyala.

El bisbe més jove de tot Espanya

Xavier Novell va renunciar al seu ministeri episcopal fa dos anys per casar-se pel civil amb Sílvia Caballol, cosa que va generar una situació delicada des del punt de vista canònic, i amb qui va tenir dues bessones el 2022.

La renúncia de l'exbisbe, que va ser el més jove de tota Espanya quan va ser nomenat l'any 2010, va generar una gran expectació mediàtica, i més quan Novell havia estat considerat un epíscop de l'ala conservadora de l'Església Catòlica.

L'escriptora ha afirmat que ha fet pública la informació sobre la seva situació actual a favor de "la naturalitat, la normalitat, la transparència". Recorda que “ell (Novell) continua sent bisbe, però sense poder exercir el ministeri”.

A més, Caballol ha demanat perdó a aquells que creuen "que hauria estat millor mantenir el secret", tot i que ha defensat que mantenir amagada la notícia és una cosa que no es mereixen ells ni tampoc l'Església Catòlica. "Tampoc crec que l'ocultació que va acompanyar la renúncia del meu marit ja fa dos anys i mig fos gens un encert", explica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00