Llapis de memòriaLlapis de memòria
Actualidad

Fran Perea: “En comptes de comprar pisos per llogar-los he posat diners a la indústria cultural”

L’actor de “Los Serrano” recorda la seva època a la sèrie i defensa la necessitat d’apostar per la cultura feta en aquest país

Llapis de Memòria amb Fran Perea

Llapis de Memòria amb Fran Perea

55:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712242513263/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el “Llapis de Memòria” d’en Fran Perea, que es defineix com a actor, músic i empresari: les passions de la seva vida, diu. Ha fundat una companyia de teatre i un segell discogràfic, ha dirigit teatre i, al cinema, l’ha dirigit Antonio Banderas o Álex de la Iglesia. Ha actuat a diferents escenaris al costat d’Ana Belén o de Lluís Homar al Teatre Romà de Mèrida. És un home molt compromès amb la cultura que, a més a més, forma part de la família de “Los Serrano”, una sèrie que seguien 5 milions d’espectadors.

Compromís amb la cultura

D’adolescent, en Fran, era un noi molt inquiet. “Era un noi molt inquiet. Estic convençut que era hiperactiu. Necessitava cremar molta energia”. Des dels 12 anys va començar a fer música i, després, va estudiar Art Dramàtic a la Universitat de Màlaga. “Al sostre s'arribava ràpidament. No hi havia molta producció de ficció i al teatre era molt complicat de créixer”, diu l’artista. És per aquest motiu que va marxar a Madrid per poder continuar fent créixer la seva carrera.

L’actor sempre ha sigut una persona lligada a la cultura. A Madrid va comprar un edifici d’un antic cinema i el va reconvertir en teatre. “Ens vam ajuntar un grup de bojos i, abans que muntessin un Zara, vam muntar un teatre. Vivim en un país molt complicat per a la cultura. La cultura és un element de primera necessitat i no se la tracta com s’hauria de tractar”, defensa el músic. “Si mires els països del nostre entorn fa una mica d'enveja”.

“Los Serrano”

Sobre la seva experiència en la producció de “Los Serrano” té un record una mica agredolç. “En aquella època tot era molt boig, ens veia tothom. Eren sèries dissenyades per arribar des de l'àvia al net”. Del moment en el qual va triomfar diu que “no tens eines per gestionar l'èxit. Ningú et cuida perquè només volen beneficiar-se a costa teva”. Per sort, els familiars i amics li van servir de pal de paller per aguantar aquella situació. “Gràcies a això ara tinc una vida mig normal”.

Quan va acabar el primer any de la sèrie va adonar-se que no s’hi trobava a gust. Treballava els 7 dies de la setmana durant moltes hores i amb pressió constant, així que els hi va demanar als productors canviar les condicions laborals. “Em van dir que no i ja vaig començar a dissenyar una estratègia per sortir d’allà”. Va acabar marxant dos anys després.

El programa

El “Llapis de Memòria” és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel “Llapis de Memòria”, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

Sigue el canal de La SER en WhatsApp, donde encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00