Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Bojan Krkic: "Lamine Yamal i Pau Cubarsí no deixen de ser nens, se'ls ha d'acompanyar"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb l'exjugador de FC Barcelona, actualment coordinador de l'àrea de futbol del club, que presenta el llibre 'Controlar lo incontrolable'

Bojan Krkic: "Lamine Yamal i Pau Cubarsí no deixen de ser nens, se'ls ha d'acompanyar"

Bojan Krkic: "Lamine Yamal i Pau Cubarsí no deixen de ser nens, se'ls ha d'acompanyar"

13:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712316914597/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bojan Krkic, l'exjugador del FC Barcelona, presenta el seu llibre 'Controlar lo incontrolable'. Un llibre que no parla de futbol, ni dels èxits que Bojan Krkic va tenir al llarg de la seva carrera com a futbolista professional, sinó que para de l'ansietat i l'angoixa que Bojan va viure durant la seva etapa com a jugador. Avui al 'Què t'hi Jugues!' especial que hem celebrat a Lleida hem pogut parlar amb l'exfutbolista de Linyola, actualment al FC Barcelona com a coordinador de l'àrea de futbol, fent una tasca que pivota, especialment, en el seguiment dels jugadors més joves.

"Si es pot controlar lo incontrolable? Aprens a fer-ho. Quan un aprèn a afrontar totes les situacions adverses és quan un aprèn també a controlar-ho", ha reflexionat Bojan Krkic al 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, qui ha detallat: "el llibre està fet per ajudar, perquè la gent es pugui sentir identificada amb qualsevol de les situacions i vivències que jo he tingut".

Bojan Krkic també ha recalcat la importància que han tingut els seus pares al llarg de la seva vida. "Cada persona tenim les nostres persones. L'important és tenir gent de confiança i gent propera que et conegui i que vulgui el millor per tu. En el meu cas aquestes persones són els meus pares: els que més em coneixen, els meus confidents i els que han estat amb mi en tots els processos de la meva vida. Gràcies a ells he pogut viure i afrontar tots els reptes que he tingut", ha reflexionat Bojan Krkic, qui ha deixat clar que els pares sempre són els qui més pateixen. "Jo he intentat no fer-los patir molt. Ells són patidors, i jo a vegades intentava demostrar que estava bé i millor del que realment estava, però et coneixen molt bé i ells sabien en tot moment com em sentia".

En un dels capítols del llibre Bojan Krkic diu que 'el gol és com una obra d'art' i al 'Què t'hi Jugues!' ha afirmat: "quin seria el meu Picasso? És molt difícil perquè cada gol té el seu significat, però probablement el primer gol al Camp Nou perquè a nivell emocional implica moltes coses. Era en un estadi que era un somni per a mi i amb el meu equip". I ha recordat: "quan vaig marcar vaig pensar en quan era petit i el lloc on seia al Camp Nou per veure els partits del Barça. Et passen pel cap mil emocions que són indescriptibles".

En un altre dels capítols del llibre 'Controlar lo incontrolable', que presenta Bojan Krkic, explica que es retira del futbol perquè estima el futbol. "El món del futbol té molts processos i etapes i nosaltres comencem a jugar a futbol per l'essència", ha reflexionat Krkic als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, qui ha continuat: "aquesta essència és la jo he intentat mantenir al llarg de tota la meva vida. Quan arribes al món professional hi ha molts factors que poden condicionar l'essència i jo vaig ser capaç d'aïllar-ho i de mantenir aquesta essència viva en tots els processos". I ha sentenciat, encara sobre això: quan jo deixo de jugar a futbol arriba en un context en el que jo realment sento molta plenitud i en què l'emoció estava molt plena i s'havia de tancar en aquell moment. Si allò s'hagués desbordat, probablement hauria desencadenat en una situació que no volia que arribés".

I finalment, sobre la seva retirada del futbol als 32 anys, Bojan Krkic ha reflexionat: "vaig poder jugar a nivell professional durant 16 temporades. Havia arribat un moment en el què tenia altres ambicions, inquietuds i creia que era un bon moment per deixar de jugar a futbol, independentment de l'edat".

Els jugadors joves del Barça

"Lamine Yamal i Pau Cubarsí no deixen de ser nens. Quan entren a dins el camp són homes que competeixen a un nivell molt alt, demostren una personalitat molt gran, però no deixen de ser nens que hem d'acompanyar-los i fer que no sigui un esprint de 100 metres, sinó una marató en la que puguin córrer durant molts quilòmetres", ha reflexionat Bojan Krkic, coordinador de l'àrea de futbol del Barça, als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya sobre el rendiment de futbolistes joves com Lamine Yamal i Pau Cubarsí amb el primer equip del FC Barcelona.

Bojan Krkic també ha parlat de la situació d'Ansu Fati, actualment cedit al Brighton: "queden dos mesos i al futbol l'important és el que passa al final. Si De Zerbi ha fet les declaracions que ha fet és perquè realment confia en ell, sap el que li pot donar i segur que serà capaç de treure-li el millor".

El futur del Barça?

Amb Bojan Krkic, coordinador de l'àrea de futbol del FC Barcelona, també hem analitzat l'actualitat del conjunt blaugrana. "El PSG és un gran equip, però arribem en un bon moment", ha afirmat Krkic sobre l'eliminatòria dels quarts de final de la Champions, i ha continuat: "el Barça té grans jugadors i l'staff, l'equip i el club confien i tenim molta il·lusió en què competirem i tindrem opcions de passar l'eliminatòria i ens toca demostrar-ho. Confio en què l'equip tindrà les seves opcions i estarem a semifinals".

Finalment, Bojan Krkic ha parlat sobre la situació de Xavi Hernández com a entrenador del primer equip del conjunt blaugrana. "Xavi està fent una feina en el dia a dia en la que està donant tot i més i ell i el seu staff són els primers que volen que les coses funcionin", ha reflexionat Krkic als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, qui ha sentenciat: "el món de l'entrenador no és fàcil, és un món molt desagraït. Veus que la voluntat i l'esforç del dia a dia perquè les coses funcionin hi és des del primer moment".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00