Sociedad

Un article multimèdia sobre l’autisme i un reportatge sobre les àvies centenàries de Pira guanyen el Premi Periodisme Salut i Drets Socials

El guardó l'organitza la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Fotografia de família de guardonats i organització amb l'alcalde de Tarragona i el conseller Campuzano

El premi en la Categoria Nacional, amb 3.000 euros de dotació, ha recaigut en l’article multimèdia «Orgullosos de ser autistes: "És una manera diferent de veure el món"», de Beatriz Pérez, publicat a El Periódico el 18 de juny de 2023. El jurat ha ressaltat que el treball permet conèixer d’un cop d’ull una condició complexa com és l’autisme, gràcies a un format innovador i dinàmic que dona veu als protagonistes, dels quals destaca el seu enriquidor testimoni.

En aquesta categoria, els finalistes han estat «Operadors turístics es lucren acollint famílies desnonades», d’Anna Iñigo, Gemma Garcia Fàbrega i Víctor Serri, publicat a La Directa el 27 de març de 2023, i «L'oportunitat de l'acolliment familiar: d'una nena morta de por a una nena plena de vida», d’Elisabet Pedrosa, emès a Catalunya Ràdio el 30 d’abril de 2023.

Pel que fa a la Categoria Local, amb una assignació de 2.000 euros, el treball guanyador ha estat l’article «“La vida se m'ha fet curta”: els 100 anys de tres veïnes de Pira, a la Conca de Barberà», de Núria Sabaté i Marta Tersol, emès a TV3 el 28 de març de 2023. El jurat ha destacat que ofereix molta informació sense caure en la complaença ni en els tòpics i que no es limita al retrat de persones centenàries, sinó que va creixent fins a convertir-se en un treball que s’acaba fent curt.

Els finalistes han estat «Quan començo a estimar-me és quan m'adono que estic al cos equivocat», de Paula Jansà, emès a Canal Reus el 17 de maig de 2023, i «Ocell de foc: acompanyar joves amb patiment emocional», de Miguel González Richart, emès a Tarragona Ràdio el 28 de novembre de 2023.

Aquesta primera convocatòria ha rebut un total de 31 treballs publicats o emesos a Catalunya durant el 2023 i que tracten algun dels temes de salut i drets socials recollits a les bases del premi: dependència, serveis socials, família i infància, joventut, gent gran, discapacitat, col·lectius vulnerables, igualtat de gènere, immigració, pobresa i inclusió social, voluntariat, civisme i valors. L’objectiu del guardó és incentivar el tractament dels temes de salut i drets socials en els mitjans de comunicació, així com reconèixer la tasca dels periodistes com a garants de la informació que la ciutadania rep en aquest àmbit.

Divendres es va fer a la sala Muralla del Seminari Tarraconense el lliurament del I Premi Periodisme Salut i Drets Socials, que organitza la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’acte ha comptat amb la presència del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano; de l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales; del director general de la Xarxa Santa Tecla, Joan M. Adserà; i del president a Tarragona del Col·legi de Periodistes, Esteve Giralt, entre altres.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

ENLLAÇ SER: https://www.whatsapp.com/channel/0029Va633PF9WtC4l7XUzh1e

ENLLAÇ SERCAT: https://www.whatsapp.com/channel/0029VaT6K31AzNbyxImqFS2e

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00