Sociedad

El Consorci d'Aigües de Tarragona produirà un 15% de l'energia consumida amb una instal·lació fotovoltaica pionera

El projecte contempla la instal·lació de plaques solars a la seu central de Constantí i a l'ETAP de l'Ampolla.

Joan Alginet, president del CAT, Marta Morera, directora de l’Institut Català de l’Energia, i Enric Brazís, director d’Endesa a Catalunya / Cedida

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més. Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Subscriu-te

El Consorci d'Aigües de Tarragona tindrà la instal·lació fotovoltaica més gran del sector hidràulic de tot l'Estat, que permetrà l'autoabastiment d'una cinquena part de l'energia consumida. És un projecte pioner que compta de moment amb 1.902 panells situats a sobre dels dipòsits d'aigua de les oficines centrals, situades a Constantí, que ocupen una superfície de 9.200m2 i que generaran anualment l'equivalent al consum domèstic de 350 llars. Aquest primer parc es posa en marxa aquest mes i permetrà proveïr un 17% del total de l'energia consumida en aquest espai.

La segona part serà la instal·lació de 6.000 plaques més a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable, situada a l'Ampolla, amb el supost de l'empresa SOLCAM.

En total, la voluntat és arribar al 15% d'energia verda autogenerada de cara al 2026 per poder dur a terme tota l'activitat, subministrant aigua potable a més de 60 municipis i una vintena d'indústries, segons ha explicat el president del CAT, Joan Alginet, als micròfons del programa "Aquí Camp de Tarragona".

La inversió, de 5,6 milions d'euros, l'assumirà Endesa amb una col·laboració público-privada, establint un preu fix associat a l'energia produïda i encarregant-se durant 10 anys de la construcció, operació i manteniment.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00