Fútbol

El Girona buscarà conquistar el Civitas, on mai ha guanyat

Els de Míchel Sánchez poden fer un pas endavant pràcticament definitiu cap a jugar la Champions si guanyen a l'Atlético

Los jugadores del Girona celebran su gol ante el Atlético de Madrid. / Alex Caparros

El Girona visitarà el Civitas Metropolitano aquest dissabte a partir de les 14:00 h en un partit entre dos equips que lluiten per una plaça a la Champions League de la temporada que ve i en un escenari on els de Míchel mai hi han estat capaços de guanyar...

L'Atlético de Madrid és un dels rivals que pitjor se li ha donat al Girona en la seva etapa a Primera Divisió. Els gironins només han estat capaços de guanyar als del Cholo Simeone en una ocasió, aquesta temporada, després d'haver-se enfrontat en fins a set ocasions en Lliga i en dues a la Copa del Rei, on els catalans tampoc van poder superar als madrilenys.

Fins ara el precedent és, en Lliga, de TRES EMPATS, TRES DERROTES i UNA VICTÒRIA. La primera vegada que els dos conjunts van trobar-se va ser a la temporada 2017-2018, la primera del Girona a la màxima categoria del futbol espanyol, de fet va ser molt especial perquè va ser el primer partit de la història del Girona a Primera Divisió, a la primera jornada, un 19 d'agost en el qual els de Machin van estar molt i molt a prop de poder celebrar una victòria, però l'Atlético va aconseguir empatar a 2 un partit que els gironins havien encarat molt bé amb gols d'Stuani, els dos primers oficials amb la camiseta del Girona, però Correa i Giménez van firmar l'empat en els minuts finals.

En aquella temporada el partit de tornada també va acabar amb empat, un resultat molt i molt bo, en un partit disputat encara al Vicente Calderón en el que Griezmann va posar l'1-0 i Portu, quan faltaven vint minuts pel final Portu va posar l'empat definitiu.

A la primera temporada, doncs, Machín no va perdre amb l'Atlético, però Eusebio, malgrat baixar, tampoc va tenir mals números...

Eusebio es va enfrontar en quatre ocasions amb l'Atlético, a qui continuava entrenant, de fet el Girona mai s'ha enfrontat a l'Atlético sense que fos Simeone l'entrenador, i va acabar amb un balanç de tres empats i una derrota, però clar, amb el gran record d'un dia molt i molt especial en el qual el Girona va eliminar als matalassers als vuitens de final de la Copa del Rei.

A la primera volta, a Montilivi, el Girona va tornar a tenir molt i molt a prop la victòria, però, de nou, es va escapar en els últims minuts. Stuani va avançar al Girona a la mitja part des del punt de penal, però Ramalho, amb infortuni i un gol en pròpia porta, va acabar firmant el gol que significaria l'empat.

Abans del partit de tornada hi va haver l'eliminatòria de vuitens de final de Copa del Rei, on el resultat a Montilivi va tornar a ser d'1-1 amb gols de Griezmann i Choco Lozano, però a la tornada el 3-3, el partit més especial fins a la victòria de fa unes setmanes.

Posarem èmfasi a recordar aquest partit on el Girona va jugar un dels partits més recordats de la seva història...

Una tornada que va valer uns quarts de final de COPA DEL REI, l'única vegada, fins aquesta temporada, que l'equip hi havia arribat. Kalinic va avançar a l'Atlético i Valery va firmar l'empat amb el seu gol característic al 36. Després del descans Stuani va avançar al Girona i va posar terra pel mig, però l'Altético va tornar a capgirar el marcador i a l'eliminatòria amb gols de Correa al 64' i de 83' Griezmann i quan tot semblava perdut... Va apareixer Seydou Doumbia, que va desviar un xut de Borja Garcia i va ser l'heroi.

I va arribar la primera derrota de la història davant l'Atlético uns mesos després...

Malgrat competir, i en el Girona en plena crisi que acabaria portant l'equip al descens, Godín i Griezmann van firmar els dos gols de l'Atlético contra el Girona en un partit que va acabar 2-0.

I després de l'etapa del Girona a Segona Divisió, de tres temporades, es van tornar a veure les cares la temporada passada...

Dues derrotes la temporada passada, a casa, a Montilivi, al Wanda primer per 2-1 en un dia on va marcar Rodrigo Riquelme el gol dels gironins, que van tenir opcions per poder acabar empatant, i també per la mínima, 0-1 a la tornada a Montilivi en un dia en el qual el partit es va decidir per un gol de Morata a l'afegit.

I per fi, després de vuit partits va arribar la primera victòria...

Victòria tan espectacular com important la que va aconseguir el Girona en el partit d'anada a Montilivi davant de l'ATLÉTICO, la primera victòria de la història davant els del Cholo Simeone en un partit que va tenir absolutament de tot. Valery, que li ha marcat ja dos gols a l'Atlético de Madrid, va obrir el marcador, però Morata igualava el duel. Sávio va posar el 2-1 i Blind el 3-1 abans del descans, però Morata, en l'últim minuts abans del descans Morata va retallar distàncies i el mateix davanter, al 54' va posar el 3-3, que semblava definitiu, però que Ivan Martín amb una vaselina màgica va desequilibrar en el 91'.

Això a Montilivi; tanmateix, el Girona mai ha assolit guanyar l'Altético a domicili...

El Civitas és un dels camps que se li resisteix al Girona i on mai hi ha guanyat. Mai ha guanyat al Vicente Calderón, allà ja no hi guanyarà, però li queda el repte de guanyar al Civitas.

Li queda a Primera Divisió només el camp de la Real Societat, perquè a Primera no ha guanyat al Villamarín, però sí que ho havia fet a Segona Divisió. I també hi ha una trampa, perquè el Girona va guanyar al Barça a domicili, però no ho ha fet al Camp Nou.

El partit més igualat entre els dos equips i amb un mateix objectiu en joc...

El mateix objectiu que tenen Girona, Atlético també el té l'Athletic... i queden només vuit jornades, és a dir 24 punts en joc i el Girona té un marge bo que podria convertir pràcticament en definitiu el seu marge.

GIRONA: Atlético, Cádiz, Las Palmas, Barça, Alavés, Villarreal, València, Granada.

ATLÉTICO: Girona, Alavés, Athletic, Mallorca, Celta, Getafe, Osasuna i Real Societat.

ATHLETIC: Villarreal, Granada, Atlético, Getafe, Osasuna, Celta, Sevilla i Rayo Vallecano.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00