Tribunales

Els homicidis han pujat un 40% en un any a Tarragona

Els fets delictius en general han incrementat, segons dades de l'Audiència Provincial

El president de l'Audiència Provincial de Tarragona, Joan Perarnau / ACN

Els delictes d'homicidi i assassinat han pujat un 40% a Tarragona durant el darrer any, segons dades de l'Audiència Provincia: el 2023 hi va haver sis homicidis i assassinats consumats més que l'any anterior, passant de 9 a 15; Pel que fa a les temptatives la xifra és similar, més d'una quarantena.

En general pugen els fets delictius un 10%, situant-se a nivells prepandèmia: en total van ser 61.300 i per tipologia la majoria, més d'un 80%, són contra el patrimoni, amb un índex de resolució del 18%. El president de l'Audiència Provincial, Joan Perarnau, diu que és una situació generalitzada a tot Catalunya i sense cap motiu de fons: "és un increment generalitzat i per motius diversos, des de revenges de bandes de narcotraficants fins a violència domèstica o algú que mata el seu veí. No podem concloure que hi hagi un mòbil concret ni específic al darrere".

La saturació judicial

L'àmbit penal està col·lapsat, ja que hi ha capacitat per fer 250 judicis anuals i més de 900 assumptes, triplicant el volum del que és assumible i amb uns temps d'espera d'entre 3 i 4 anys: és per això que s'ampliarà el nombre de magistrats en dues seccions -la segona i la quarta- i s'estudia la possibilitat de crear comissions de servei per fer judicis durant les tardes.

Pel que fa a les macrocauses pendents, Perarnau diu que IQOXE "està ben encarrilada i s'espera acaba la instrucció en els propers mesos". D'altra banda, al maig començarà el judici d'INNOVA, de la peça separada de l'hospital.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més. Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Subscriu-te
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00