El BalcóEl Balcó
Sociedad

Drons i helicòpters per evitar incendis forestals

El Balcó acompanya els tècnics d'Endesa que sobrevolen amb helicòpter les línies elèctriques per garantir que no provoquin focs

Drons i helicòpters per evitar incendis forestals

Drons i helicòpters per evitar incendis forestals

07:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713285261228/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Després de tres estius en plena sequera, la temporada d'enguany es presenta especialment complicada. Com sempre, la Generalitat té el seu propi pla anti-incendis, i avui Endesa ha presentat el seu. La companyia elèctrica intensificarà aquest estiu el control de la seva xarxa per evitar que cap espurna pugui acabar en incendi forestal. Per això posa més de 100 treballadors en tasques de poda -tant vertical com de sotabosc - i enlairarà cada dia drons i helicòpters que recorreran el cablejat d'arreu de Catalunya per detectar anomalies o potencials riscos.

Del total de 99.734 quilòmetres de línies elèctriques que Endesa té a Catalunya, el 53 % són aèries –és a dir, 52.628 quilòmetres– i, per tant, estan subjectes d’alguna manera a zones boscoses o amb vegetació. L’especial orografia dels boscos, fa que la Companyia inverteixi 20 milions d'euros per protegir els espais forestals catalans. En concret un 97,1% de les línies d’alta tensió (AT) que hi ha repartides pel territori són aèries, mentre que de mitjana tensió (MT) en són un 52,6 % i de baixa tensió (BT) un 49,6 %. Si poséssim el cablejat tot seguit, seria com donar 2,5 voltes al planeta Terra.

'El Balcó' ha acompanyat a un d'aquests helicòpters en els vols de manteniment i prevenció, que consisteixen sobretot en anticipar possibles problemes, sobreescalfaments o expulsió de guspires.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Oriol Soler Pablo

Oriol Soler Pablo

Redactor de informativos en Ràdio Barcelona, especializado en medio ambiente, biodiversidad y emergencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00