Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Santi Balmes: "Crec que tirar-me tomàquets a mi mateix és molt sa"

L’artista fa una radiografia de la seva ment a l’últim llibre que ha publicat

Santi Balmes al Llapis de Memòria

Santi Balmes al Llapis de Memòria

52:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1714403466322/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Avui connectem el ‘Llapis de Memòria’ d’en Santi Balmes, músic i escriptor amb un imaginari propi que ens agrada molt. Cantant i compositor de Love of Lesbian, un dels millors grups de pop espanyol i un dels referents de la Barcelona indie. Acaba de publicar ‘Un dia en mi cabeza’, un llibre on explica tot el que li passa pel cap, durant un dia, mentre van sonant tot de cançons que, com ell mateix escriu, no tenen res a veure amb la qualitat sinó amb l’època en la qual li van impactar al cor. Un llibre on no s’amaga de res i que només començar ja ens fa saber que té una ment molt dispersa.

Teloners de The Cure

En Santi és de Sant Vicenç dels Horts, un poble del Baix Llobregat. De la seva comarca diu que és un lloc molt creatiu, precisament, perquè no és gaire agraciat. "El pop sempre s'ha nodrit de poblacions industrials". El músic explica que eren els estranys del poble, ja que anaven a un local a fer música mentre la resta ballava a la discoteca. "Part de Love of Lesbian va néixer allà".


El quart concert del grup, però, va ser com a teloners de The Cure, un grup que el Santi admirava. "De cop estàs davant del teu ídol, del teu pòster. Et prepares una frase en angles i quan li dius et surt al revés". Per poder anar a la gira va demanar vacances a la seva feina que tenia en aquell moment, però el seu cap no li va donar. Tanmateix, va agafar el cotxe de l'empresa i se'n va anar a talonejar.


Quan el seu cap li preguntava on era mentia perquè no el descobrís. "Va ser una experiència psicotròpica. Allò no ens tocava, no estàvem preparats. Després vam tornar a la vida real, que va ser terrible. Els següents concerts no venia ningú".

Dins del cap

El cantant diu que fa una temporada que pensa que res del que ha escrit és veritat. "Realment pensem en paraules o pensem en sorolls?". Creu que la ment és una barreja de sentits i que moltes vegades no es verbalitzen.


Així i tot, ha intentat plasmar en paraules els seus pensaments en el seu nou llibre 'Un dia en mi cabeza'. Va necessitar un dia per escriure totes les idees que li passaven pel cap, una setmana per ordenar-les i donar-li forma pel llibre i dues per editar l'obra. "És un llibre ple de soroll, però que parteix del silenci. Puc passar molta estona en blanc com una planta".

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00