Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

"Expedient Tiscar": l'assassinat de Kitty Genovese, cas d'estudi a les universitats

Fins a trenta-vuit persones van veure el que estava passant i van poder sentir els crits de la dona, però ningú no va trucar a la policia

"Expedient Tiscar": l'assassinat de Kitty Genovese, cas d'estudi a les universitats

"Expedient Tiscar": l'assassinat de Kitty Genovese, cas d'estudi a les universitats

15:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715070686616/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'assassinat de la Kitty Genovese, l'any 1964 en un carrer Nova York, podria haver estat un crim més, però una crònica del New York Times va obrir un debat, sobre el qual s'han escrit i s'escriuen milers d'articles: l'apatia i individualisme de les grans ciutats. El diari nord-americà va titular: "37 testimonis d'un assassinat que no van trucar a la policia". Havien passat dues setmanes dels fets, i en aquell moment eren 37 i no 38, els testimonis.

Retall de premsa de la notícia publicada pel New York Times

Retall de premsa de la notícia publicada pel New York Times / Guillem Fabó Elías

L'article recull el desconcert de la policia, perquè una trucada a temps podria haver-li salvat la vida. Un home la va atacar tres cops en mitja hora. Trenta-vuit persones no es van immutar o van pensar que ja trucaria el veí. La policia explica que els testimonis, quan van ser preguntats, van donar respostes confuses. La premsa va explicar que alguns d'ells no es podien creure el que havia acabat passant, que la dona havia estat assassinada.

Una de les testimonis, mestressa de casa, segons consta en el retall de premsa, va dir que es pensàven que es tractava d'una "discussió d'amants". Com tantes altres. Un home i una dona van dir que a tots els va poder la por. Una altra dona, angoixada, eixugant-se les mans en el davantal, va dir que no va voler que el seu marit s'hi involucrés.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00