Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Carlos Sadness: “Les meves cançons són més conegudes que jo”

L’artista explica com viu el seu furor creatiu i el seu amor cap a Mèxic

Carlos Sadness al Llapis de Memòria

Carlos Sadness al Llapis de Memòria

52:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715177772732/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Avui connectem el ‘Llapis de Memòria’ d’en Carlos Sadness, un artista tot terreny que produeix, compon, escriu les seves cançons i també dissenya la imatge dels seus discos. De fet, ha guanyat un Grammy llatí pel disseny d’art del disc, del 2018, ‘Diferentes Tipos de Luz’. De llum, a les seves cançons n’hi ha molta, però també colors, imatges i, sobretot, històries. I també hi ha ‘Realismo Mágico’, el títol del seu últim disc. Un disc molt emocionant i ple de veritats.

Naturalitat a l’escenari

El Carlos, abans que músic, prefereix considerar-se un enamorat de la creativitat. De nen va començar a fer cançons sobre fets quotidians i bromes amb les seves dues germanes, però ja es va adonar que la música podia ser un mecanisme per expressar-se.

Diu que no és com els músics que diuen que quan pugen a l’escenari es transformen. “A les cançons hi ha un exercici de naturalitat, però també està bé tenir-la a la vida. Quan pujo a l’escenari he de ser tal com soc”, explica l’artista. “Si no he d’interpretar un paper i no soc actor”.

Sobre el procés creatiu, diu que és important ser una mica infantil. “Si no seríem massa racionals per fer música. La música racional també té el seu públic, però no m’interessa tant”.

Enamorat de Mèxic

El músic es pren amb humor que es pensin que és mexicà. De fet, és un país molt important per a ell. “M’ha acollit molt. Hi faig molts concerts, allà”.

La seva música ha estat influenciada pels sons llatinoamericans i els grups anglosaxons. Això, creu, li dona un estil diferenciat i únic.

Al continent americà hi viatja molt, encara que quasi sempre és per treballar. “Viatjo per plaer menys del que m’agradaria, però anar a tocar a Costa Rica no li puc dir treball, és una mica insultant”. Explica que l’avió és un lloc que l’inspira molt, ja que t’obliga a estar aïllat i reflexionar amb tu mateix. Per sort, sempre s’emporta l’ukulele.

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00