Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Convertir l'angoixa en un documental

Patrícia Franquesa i Meri Collazos transformen experiències personals dramàtiques en pel·lícules de no ficció

ENTREVISTA. 'Diari de la meva sextorsió' i 'Respira, mama'

ENTREVISTA. 'Diari de la meva sextorsió' i 'Respira, mama'

26:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715430305752/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-te ara

Tots portem un documental a dins? Al ‘Tot És Comèdia’ hem conversat amb dues cineastes que han transformat una experiència personal en un documental que s’ha pogut veure a l’edició d’enguany del ‘Festival DocsBarcelona’. Elles són la Patrícia Franquesa, que va ser víctima d’una extorsió sexual després que li robessin l’ordinador portàtil, i la Meri Collazos, que és mare d’una nena amb un dèficit genètic que la fa més propensa a emmalaltir per l’altíssim nivell de contaminació de l’aire a grans ciutats com Barcelona. A partir de les seves pròpies vivències han creat les peces ‘Diari de la meva sextorsió’ i ‘Respira, mama’, que ben aviat podreu veure a les sales de cinema o en diverses plataformes.

'Diari de la meva sextorsió'

"Convertir-ho en una pel·lícula em va servir per protegir-me i agafar una mica de distància del que m'estava passant', diu la Patrícia Franquesa. 'Diari de la meva sextorsió' és la crònica detallada d'un malson que, malauradament, va ser real i el va viure a les seves pròpies carns. Tot va començar l'any 2019 en un viatge per qüestions laborals a Madrid. Allà, mentre estava en un bar, li van robar l'ordinador. De seguida, la Patrícia es va preocupar pel mal ús que els lladres poguessin fer de la gran quantitat de dades personals emmagatzemades al portàtil. El que no esperava és que, dos mesos més tard, li arribés un correu electrònic d'un hacker instigant-la a pagar 2400 dòlars -o bitcoins- a canvi de no enviar unes fotos d'ella despullada a tots els seus contactes. Aquest és el punt de partida d'una història horripilant, que la Patrícia ha decidit convertir en una peça audiovisual per ajudar a altres víctimes de delictes informàtics de caràcter sexual i visibilitzar el gran desemparament al qual estan exposades.

'Respira, mama'

"Tot i que és un tema que genera unes contradiccions brutals a la nostra societat, encara tinc l'esperança que els nostres fills respirin aire net a les grans ciutats", afirma la Meri Collazos, que debuta com a directora amb 'Respira, mama'. Una història que té la seva llavor l'any 2013, quan la Meri dona a llum a la Nina; una nena –que ara ja té deu anys- amb una anomalia genètica que la desprotegeix de l'aire contaminat de la seva ciutat, Barcelona. Arran d'aquí, la Meri inicia una recerca en cerca de respostes, entrevista a experts d'arreu del món i coneix a altres famílies amb fills afectats per malalties respiratòries causades pels alts nivells de pol·lució. Després d'una dècada d'investigació, tot aquest procés està recollit en aquest documental que pretén reivindicar el dret dels nens a respirar aire no contaminat, mostrar les solucions que tenim al nostre abast per tal de reduir els nivells de contaminació, així com conscienciar a la societat d'un greu problema que, tot i que alguns prefereixin mirar cap a una altra banda, ens toca a tots de molt a prop.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00