Sociedad

Montgai i Tornabous reclamen que el nou Govern català implementi l'Estatut del Municipi Rural

Els alcaldes Jaume Gilabert i David Vilaró veuen la promoció de noves vivendes una de les principals necessitats que ha de ser possible amb aquesta nova llei

David Vilaró, alcalde de Tornabous i Jaume Gilabert, alcalde de Montgai, durant l'Aquí Lleida de Ràdio Lleida.

Segueix el canal de la SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, l'esport i l'entreteniment. L'actualitat del dia i les notícies d'última hora. Els millors videos i moments ede la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-t'hi ara

Montgai i Tornabous reclamen que el nou Govern català implementi l'Estatut del Municipi Rural

30:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000055814/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tertúlia municipal a Ràdio Lleida amb els alcaldes de Montgai (Noguera), Jaume Gilabert, i de Tornabous (Urgell), David Vilaró. Després de les eleccions al Parlament i més enllà dels resultats i de les possibilitats d'uns i altres de formar govern, preguntem als alcaldes què creuen que ha de fer de forma urgent o prioritària el nou executiu de Catalunya en l'àmbit municipal. I tots dos coincideixen en la necessitat d'implementar la llei de l'Estatut del Municipi Rural -que va quedar aturada per la convocatòria electoral- que, entre altres qüestions, ha d' intentar resoldre un problema de molts municipis petits com és el de la manca d'habitatge. I és aquesta una de les prioritats de l'entitat Eines de Repoblament Rural-de la que, entre altres, Gilabert en va ser impulsor- que, juntament amb altres entitats municipalistes, han participat en fer possible aquest estatut del municipi rural

Macroplanta de La Sentiu de Sió

Una altra de les qüestions que abordem amb els alcaldes de Tornabous i de Montgai és el projecte de la macroplanta de biogàs de La Sentiu de Sió. A Tornabous s'hi oposen pel trànsit de camions que pot suposar i a Montgai, on hi han presentat al·legacions, el que els molesta és que sigui una "macroplanta" perquè si fos només un a planta per tractar residus ramaders sí hi estarien d'acord però aquesta macroplanta "que tracti purins és una cortina de fum perquè el que està clar és que hi aniran els fangs de depuradores de les àrees metropolitanes i això serà un desastre, un desastre ecològic en tots els aspectes".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00