Sociedad

L'Espai LGTBI de Girona posa en marxa una taula de coordinació per abordar les agressions al col·lectiu

S'ha contractat una persona, que atendrà i aconsellarà les víctimes i s'ha firmat un conveni amb l'Observatori contra l'Homofòbia

Membres de l'Espai LGTBI de Girona, del SAI i de l'Observatori

Membres de l'Espai LGTBI de Girona, del SAI i de l'Observatori / BAF

L'espai LGBTI de Girona vol ser el punt de referència, el lloc on acudir quan una persona d'aquest col·lectiu pateixi una agressió. Per això, han posat en marxa una taula de coordinació entre tots els agents que formen part de l'abordatge de les violències LGTB-fòbiques, com els Serveis d'Atenció Integral, els Mossos d'Esquadra i els diferents centres sanitaris. En aquest sentit, s'ha contractat a una persona, a través d'una subvenció, que a partir d'aquesta setmana començarà a atendre a les víctimes que ho necessitin i les aconsellarà i les derivarà al servei que sigui convenient. Ho farà des de l'espai, ubicat al Carrer Torín 8 de Girona, prop de la Devesa. Aina Rigau, la presidenta de l'espai, ha assegurat que "hi ha la voluntat de donar informació a la víctima, ser un espai on se senti ben atesa i no desemparada, com moltes vegades passa".

Paral·lelament, des de l'associació han signat un conveni de col·laboració amb l'Observatori contra l'Homofòbia, l'ONG de referència a Catalunya en l'àmbit de violències LGBTI-fòbiques, que es desplaçarà a Girona regularment per proporcionar ajuda psicosocial i assessorament jurídic a les víctimes. D'aquesta manera, complementarà la feina que fan els SAI de Girona o de Salt.

A més, a part d'atendre les víctimes, aquest conveni també servirà per tenir un registre de les agressions a Girona. Albert Carrasco, de l'Observatori, ha explicat que la majoria d'agressions que reben i registren al seu informe anual són de Barcelona, però que això no vol dir que a altres demarcacions no n'hi hagi, sinó que "no els hi arriben". "Celebrem que puguem fer aquest conveni" ha assegurat.

Des de l'Espai LGBTI no només volen atendre a les persones que pateixin agressions a Girona, sinó que es dirigeixen a un territori més ampli. "Per donar resposta a tot el territori volem garantir que el servei no sigui només presencial, sinó oferir altres mitjans, com via mail, videoconferència o xarxes socials" ha explicat Martí Puig, membre de l'espai LGBTI.

El punt d'atenció ja està en marxa, i a partir d'aquí treballaran perquè en aquest circuit de coordinació se sumin més organismes com els centres sanitaris o més SAIs de les comarques de Girona.

Així ho hem explicat a l'Aquí Girona:

L'espai LGTBI posa en marxa una taula de coordinació per atendre les agressions al col·lectiu

05:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715782592829/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Segueix el també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00