Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Irene Montalà: “Jo he estat molt sexualitzada”

L’actriu parla sobre el canvi en l’oferta de papers que va tenir després de ser mare

Irene Montalà al Llapis de Memòria

Irene Montalà al Llapis de Memòria

52:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715868046139/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Avui connectem el ‘Llapis de Memòria’ de la Irene Montalà, una actriu que coneixem des de bon jove. Quan tenia 17 anys i va debutar a la sèrie ‘Poble Nou’. Un fenomen sense precedents amb audiències que superaven el 40% de quota de pantalla, una barbaritat. Però a la Irene l’hem vist créixer com a persona i com a actriu en diferents sèries, pel·lícules o al teatre. Ara, acaba d’estrenar la pel·lícula ‘Faro’ i també la podem veure a la sèrie de Prime i 3Cat, ‘L’Acadèmia’. Avui ens fa molta il·lusió connectar el seu ‘Llapis’ que comença al seu barri i que té.

Vida familiar

L’artista es va criar en una casa de dones. Ella, la seva mare i la seva àvia vivien amb totes les germanes d’aquesta última. La seva família era d’Almeria i eren dones molt fortes i sàvies. L’actriu era una nena que es passava el dia al carrer. “Era molt somiadora, molt salvatge i molt lliure”, recorda.

La seva mare que també és actriu, va treballar a la ràdio. “Ajudava els meus avis de dia a la botiga, em criava a mi i a les nits s’anava a la ràdio”.

La Irene mai ha parat de treballar. Només quan ho ha necessitat com quan va ser mare. Va decidir parar tot un any, però el retorn no va ser fàcil. Va haver d’anar a rodar a Cantàbria durant un any, i la distància era un factor que la va afectar. “Era difícil. M’ha costat molt trobar l’equilibri que tinc ara”. Explica que després de tenir el seu fill, els papers que li donen han canviat, li donen de mare. Creu que per a les dones el repartiment de papers es fa diferent que pels homes. “Quan una dona és mare ja no està al mercat. És complicat”. Així tot, està contenta i troba que ha fet papers molt interessants.

Després de l’èxit

La Irene es va convertir en un fenomen gràcies a la sèrie catalana ‘Poble Nou’. Va ser una experiència que la va gaudir, però també va ser molt estressant. Amb tot l’enrenou que va aixecar no estava segura de si volia continuar actuant, però li van oferir un paper a França i el va acceptar. “Em vaig enganxar”. Va anar a fer la prova per un paper petit, però al director li va agradar tant que li va donar el de protagonista. “França ha estat un mercat que m’ha estimat molt i jo l’estimo també”.

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00