Sociedad

"Això no són maneres i anirem als jutjats"

Els veïns de Lilla i Montblanc denunciaran al Ministeri de Foment per l'imapagament de les indemnitzacions als afectats per les obres de l'A27

Protesta dels veïns de Lilla del mes d'abril / ACN

Montblanc

L'ajuntament de Montblanc i Lilla denunciaran al Ministeri de Foment per l'impagament de les indemnitzacions a prop d'un centenar de veïns que tenen les cases esquerdades a causa de les obres de l'A27. Han decidit recórrer a la via judicial per reclamar els 700.000 euros que el govern els ha promès en reiterades ocasions verbalment i per escrit per arranjar els desperfectes ocasionats per la construcció del Túnel del Coll de Lilla de l'autovia. Estafats i enganyats: així se senten els seus habitants, tal i com ha explicat al programa "Aquí Camp de Tarragona" l'alcaldessa, Glòria Rovira: "Estem en un punt de no retorn i això no són maneres, aquesta gent ha dit mentides i s'ha de fer alguna cosa". Van rebre la notícia la setmana passada per part del subdelegat del govern a Tarragona i els caps de carreteres de Tarragona i Barcelona, i Rovira diu que "la seva cara ho deia tot, els hi feia vergonya l'actuació de Madrid".

Del centenar de cases de Lilla, més d'una vuitantena han patit afectacions, algunes de les quals estructurals; És per això que alguns dels propietaris ja estan fent els arranjaments pagant-ho de la seva butxaca, davant de perills d'esfondrament.

D'altra banda, per la via civil exigiran els diners també a Acciona, a la constructora, tal i com els ha suggerit la subdelegació.

S'intensifiquen les protestes

Els veïns porten setmanes protestant cada dilluns i de cara a l'estiu es volen mobilitzar cada diumenge tallant l'autovia, en plena operació tornada del cap de setmana, en alguns punts estratègics de confluència de diverses infraestructures.

Eva Hidalgo

Eva Hidalgo

Periodista a SER Tarragona - Ràdio Reus i apassionada de l'ofici d'explicar històries.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00