Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Deportes

Campiona del món i d'Europa amb només 11 anys: "el meu somni és anar als Jocs Olímpics"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb Mia Ayats, qui fa BMX Racing i ja ha estat campiona del món i d'Europa

Campiona del món i d'Europa amb només 11 anys: "el meu somni és anar als Jocs Olímpics"

Campiona del món i d'Europa amb només 11 anys: "el meu somni és anar als Jocs Olímpics"

15:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1717674353450/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Amb només onze anys acabats de fer, la Mia Ayats ja ha fet història. Fa BMX Racing, una categoria de ciclisme amb curses molt ràpides, plenes de salts i amb curves tancades. Aquest cap de setmana la Mia s'acaba de proclamar campiona d'Europa a Itàlia i fa uns dies als Estats Units va ser sotscampiona del món. L'estiu passat, el del 2023, la Mia Ayats va guanyar el Mundial, es va proclamar campiona del món en la seva categoria. Aquest cap de setmana a Itàlia Mia Ayats va guanyar una cursa dura, prequè va ser sota la pluja, però la va dominar amb una gran solvència i va ser molt superior. Avui al 'Què t'hi Jugues!' ens ha visitat la Mia Ayats i el seu pare, el Marc Ayats.

"El més important és el dia a dia. Hi ha tot un esforç al darrere i veiem que ella ho posa tot de la seva banda perquè tot tiri endavant, estem molt contents", ha destacat el Marc Ayats als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, mentre que la Mia ha recordat els seus inicis: "jo vaig començar quan tenia només tres anys. Primer els meus pares em van apuntar a ballet, però no era lo meu, i després em van apuntar a fer bicicleta. Vaig néixer a Rússia i vaig començar a allà, primer sense pedals, i vaig anar creixent i ara estic entrenant a Barcelona". Actualment la Mia viu a Altafulla, però ve dos o tres dies a la setmana a Barcelona per poder entrenar.

I quin és el somni de la Mia? "Anar als Jocs Olímpics", ha deixat clar als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya i el Marc Ayats ha afegit: "quan hi penses, els Jocs Olímpics és el més gran al que pots aspirar". La Mia ha explicat que, després d'haver guanyat el Campionat d'Europa, ha tornat a l'escola i tots els seus amics l'han felicitat.

Les dificultats del camí

Tot i ser campiona del món i d'Europa, la Mia Ayats i la seva família també s'han trobat, i s'estan trobant, diverses dificultats en el camí. El seu pare, Marc Ayats, ha explicat al 'Què t'hi Jugues!': "la Federació Catalana aquesta vegada ens va donar una beca i estem molt agraïts que ens hagin ajudar a que es pogués complir això, però la Federació Espanyola no ens ajuda, no se'n sap res de res. La seva normativa diu que fins als 16 anys no poden ajudar als nens", i en Marc ha reflexionat també a SER Catalunya: "han perdut moltíssims nens i nenes pel camí per això, perquè no hi ha una base bona. Els nens que podrien anar molt bé, si no els ajudes des de baix, arriba un punt que aquest nen o nena el perdem pel camí. Has de fer una base bona per poder tenir corredors d'alt nivell després".

A més, Marc Ayats també ha destacat les dificulats que es troba la Mia per poder entrenar en circuits amb condicions: "en tot Espanya no hi ha cap circuit de nivell internacional. La Mia és molt bona i en sap molt, però arribarà un punt que, si no es pot entrenar en un circuit amb condicions com fan a altres llocs d'Europa, serà impossible". I ha deixat clar als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya: "si no aconseguim tenir un circuit, tot l'esforç que estem fent i que està fent la Mia, pot ser que quedi en res".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00