Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

Neix Push Lab: un laboratori per descentralitzar la creació cinematogràfica de Barcelona

En la primera convocatòria s'acompanyaran sis creadors per desenvolupar els seus projectes audiovisuals

El Modern, Centre Audiovisual i Digital de Girona, acollirà el nou laboratori audiovisual de Girona, el Push Lab. La iniciativa neix amb l'objectiu d'acompanyar els creadors audiovisuals durant la creació i elaboració dels seus projectes. Segons la seva impulsora, Clara Sobirana, molts creadors tenen bones idees, però tiren la tovallola, perquè la indústria audiovisual "és un laberint" i alhora, "una feina solitària que pot ser molt dura".

A partir d'avui s'obre el període de recepció de projectes, que s'allargarà fins al 12 de juliol. Es poden presentar llargmetratges o curtmetratges, de documental o de ficció a través de la web. Després, un comitè els avaluarà i n'escollirà sis. El programa en si consistirà en una residència artística, que es farà al Mas Flaquer de Cantallops. Durarà una setmana i serà durant el mes de novembre. A continuació, durant els mesos de desembre, gener i febrer es faran sessions individualitzades de mentoria al Modern, específiques a les necessitats de cada creador. Es treballarà, entre d'altres, en el guió, el dossier per "vendre" el projecte, i a més, també s'analitzarà quina és la productora que més escau segons la idea. Cada projecte estarà becat amb 3.000 euros.

El Push Lab vol descentralitzar la creació cinematogràfica de Barcelona. "A la demarcació de Girona hi ha un gran potencial cinematogràfic" explica Núria Botellé, productora i gestora. "Hi ha moltes productores que neixen d'aquí, així com realitzadors i directors" assegura.

Compten amb una subvenció de l'IEC, l'Institut Català de les Empreses Culturals. De moment, avui comença la primera edició, però hi ha la voluntat que el projecte tingui continuïtat en els anys següents.

La llengua, el gènere i el lloc de residència: aspectes que es tindran en compte

La convocatòria va dirigida a directors i directores amb productora o sense, nascuts o residents a Catalunya que "tinguin una idea cinematogràfica i que tinguin ganes de tirar-la endavant". Per escollir les 6 propostes es tindran en compte 3 variables: la paritat (tres places seran per dones), el territori (dues places seran per persones nascudes o residents a la demarcació de Girona) i l'idioma (quatre de les sis places seran per projectes en català).

No és exclusivament un laboratori per projectes d'autors novells. Clara Sobirana assegura que malgrat que "és cert que cal donar suport als nous creadors" també apunta que "és molt difícil tenir continuïtat en les carreres cinematogràfiques". "A vegades, aixecar una segona pel·lícula és igual de difícil que aixecar una òpera prima" conclou.

Neix Push Lab un laboratori per descentralitzar la creació cinematogràfica de Barcelona

04:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1717681442966/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00