Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

El Levante las Planas marxarà de Sant Joan Despí per consolidar-se a la Lliga F

La inversora que acompanyarà el club en aquesta nova etapa serà l'empresa Mercury 13, presidida per Victoire Cogeniva Reynal, que està invertint 100 milions d'euros en crear una xarxa d'equips de futbol femení

Barcelona

L'etapa del Levante las Planas a Sant Joan Despí ha arribat a la seva fi després de 25 anys, els dos últims a la Lliga F. La professionalització de la competició ha posat el club contra les cordes i hi ha una línia vermella sobre la qual no han pogut trobar una solució a casa seva: la gespa natural. Serà obligatòria a tots els camps a partir de la temporada 2025/26 i a Les Planes no es pot garantir el manteniment per la quantitat d'equips que entrenen i juguen. El feu millor col·locat per acollir l'equip és el Municipal de Badalona, tot i que el club contempla altres opcions i encara no hi ha res signat. La voluntat de la directiva és deixar el seu futur tancat aquesta setmana.

La mudança es farà de la mà d'un nou inversor majoritari: l'empresa Mercury 13. La seva CEO, Victoire Cogeniva Reynal, capitaneja un projecte amb un pressupost de 100 milions d'euros i la voluntat de formar una xarxa d'equips de futbol femení. Va començar adquirint el Lewes, de la segona divisió anglesa, després el Como, de la lliga italiana, i ara aterraran a Espanya de la mà del Levante las Planas. És un projecte ambiciós, però realista. Des de dins del club neguen que l'objectiu sigui classificar-se per la Champions o competir de tu a tu al Barça, però sí que es vol estabilitzar l'equip a la Lliga F i no patir per baixar de categoria any rere any.

L'Ajuntament de Badalona té un gran interès en què aquesta operació tiri endavant per posicionar-se en l'elit del futbol femení català, les seves condicions són la permanència a primera i que l'equip porti el nom de la ciutat. A banda de tancar l'acord, hi ha qüestions que queden pendents de resoldre com, per exemple, la gestió de l’ús del Municipal de Badalona amb l'arribada d'un nou equip. Actualment, hi juguen el Club de Futbol de Badalona, el Seagull i els Dracs, de futbol americà. "Contra més equips de futbol femení hi hagi millor, però la pregunta és com es repartirà l'ús de la instal·lació. Actualment, el club té moltes mancances per donar accés a totes les nenes que volen jugar a futbol perquè no tenim espai. Com es gestionarà la cabuda si arriba una nova entitat?", ha qüestionat la presidenta del Seagull, Soraya Chaoui. Cap responsable del consistori s'ha posat en contacte amb el Seagull per parlar de l'operació. Tampoc tenen clar com es mantindrà la gespa natural, ja que necessita "una cura exquisita" i hi ha molts equips utilitzant la instal·lació, al Seagull els correspon el 10% de temps disponible per l'ús de la instal·lació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00