Baloncesto

Borislava Hristova; punts per a l'Uni Girona

L'aler búlgara ve del Sepsi romanès i aquesta temporada ha estat la desena màxima anotadora de l'Eurolliga amb 16'8 punts per partit

Borislava Hristova en un partit d'aquesta Euroleague Women contra el Casademont Zaragoza.

Borislava Hristova en un partit d'aquesta Euroleague Women contra el Casademont Zaragoza. / FIBA

Girona

L'Spar Girona està reconfigurant l'equip a partir del perímetre. Després de l'arribada de Touré i Lundquistt, ara ha firmat per una temporada a l'aler búlgara del Sepsi romanès, Borislava Hristova, una jugadora que la directora esportiva, Laia Palau, ha dit que feia temps que la volien fitxar.

Hristova té 27 anys, medeix 181 cms i aquesta temporada ha acreditat 16'8 punts de mitjana per partit a l'Eurolliga, cosa que l'ha convertit en la desena màxima anotadora de la competició europea més important. En només 2 dels 16 partits que va disputar es va quedar per sota dels 10 punts. Va ser contra Casademont Zaragoza i València Basket a qui, en canvi, els va anotar 28 i 15 punts en la tornada, respectivament.

El seu punt fort és el llançament de dos punts (només va acreditar un 25% en triples) i també col·labora en el rebot. Aquest curs a l'EL n'ha agafat 4'3 per partit i també s'ha acostat a les dues assistències de mitjana.

És, però, per sobre de tot, una anotadora. Ho ha demostrat en l'Eurolliga i també en l'Eurocup, competició que afrontarà amb l'Uni. La temporada 22/23 va acabar amb 16'8 punts per partit, la 21/22 ho va fer amb 17'5 punts amb Gorzow i la 20/21, també amb l'equip polonès, es va enfilar fins als 19'5 punts de mitjana.

"Fa temps que la volíem fitxar"

La directora esportiva de l'Uni l'ha definit com un "aler anotador", "molt activa en la part ofensiva", "amb certa capacitat física" i espera que sigui "una de les principals armes ofensives" per a la pròxima temporada. També ha reconegut que "fa temps" que la volien fitxar.

La jugadora s'ha mostrat "molt emocionada" d'unir-se "a aquest equip i comunitat" i ha destacat que ha escoltat "només coses bones sobre el lloc". A part del seu passat al Gorzow polonès i al Sepsi romanès, Hristova també va jugar 5 temporades a la Washington State Cougars dels Estats Units amb una mitjana de 17'9 punts i 4'4 rebots per partit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00