Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Masfurroll: "Vist des de fora, l'Spotify Camp Nou farà goig, però l'obsolescència serà ràpida"

Al 'Què t'hi jugues!' comentem la ponència de dilluns passat, on van participar Elena Fort i el director tècnic de l'Espai Barça, Lluís Moya, organitzada per l'associació Arquitectes per l'Arquitectura, amb alguns dels seus participants: Daniel Mòdol, arquitecte i exregidor d'arquitectura de l'Ajuntament de Barcelona, Gabriel Masfurroll, empresari i exdirectiu del Barça, i Ramon Sanabria, arquitecte i president de l'Associació d'arquitectes per l'arquitectura.

Masforroll: "Vist des de fora, l'Spotify Camp Nou farà goig, però l'obsolescència serà ràpida."

Masforroll: "Vist des de fora, l'Spotify Camp Nou farà goig, però l'obsolescència serà ràpida."

30:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1718890188772/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Respecte a l'exigència de transparència que té el club sent una entitat privada Daniel Mòdol comenta que "el Barça està fent aquesta operació de transformació, no només del Camp Nou, sinó que també de tot el seu entorn i del Palau Blaugrana, gràcies a un gran acord treballat amb l'Ajuntament de Barcelona. És a dir, la dimesió social no és única i estrictament per la repercussió que té a nivell esportiu, sinó que també perquè, en el fons, està treballant de la mà d'un ajuntament, i per tant, d'una administració pública."

Ramon Sanabria, per la seva part, afirma que "tot encàrrec d'arquitectura es fa mitjançant un concurs públic, de diferents facetes. El Barça, no necessitant fer-ho, ho va fer. Va fer un concurs on es van presentar grans professionals, un concurs complicat, perquè exigien tenir col·laboradors importants de fora d'Espanya. S'hi va presentar molta gent, i va guanyar l'equip japonés amb Joan Pascual."

"Fins aquí perfecte, i aplaudim el Barça. A partir d'aquí, tot el que ha vingut després han estat tota mena de desencaixos, que no se sap massa bé que ha passat. El projecte inicial ha anat passant de mans, i al final el signava Fedde Huistra, que no el coneixem, perquè Torrella és una enginyeria que no ha fet mai estadis."

Mòdol també deixa clar que els canvis en el projecte final hi seran. "El poc que sabem, perquè és el poc que transmet el Barça, és que està canviant radicalment el projecte original. S'està treballant amb una estructura metàl·lica amb molts suports. Molt lluny de la solució que s'havia plantejat inicialment, que era un altre tipus d'estructura i molt més permeable. Tot fa pensar que la imatge final de l'estadi lamentablement no s'assemblarà gens a aquella imatge que ens han venut fins ara."

A més, després d'aquesta ponència, troba incongruències en el discurs del club. "Em va xocar molt de l'emergència de la tercera graderia, com a detonant i com a justificant de canvi de projecte. Aquest problema fa més de vint anys que existia. Que en aquest moment aparegui aquest element com a clau, aquí és on comences a veure arguments poc objectius."

Per la seva part, Gabriel Masfurroll confirma que l'estadi no estarà disponible per a finals de desembre-principis de gener d'aquest any: "he parlat amb proveïdors importants de Limak i m'han dit que ni de broma es podrà jugar al desembre, amb un 60% d'aforament. Parlen del mes de juny del 2026 o de l'inici de la temporada 2026-2027."

Els dubtes que genera el Nou Spotify Camp Nou

"No serà el millor estadi del món. De la manera que s'està fent, no ho serà. Vaig visitar el Bernabéu de dalt a baix, i té totes les virtuts per ser una màquina de fer diners. El Florentino em va dir que hi haurà partits de futbol cada quinze dies, però entre setmana no pararà, no deixarà d'ingressar diners. L'estadi del Barça no serà així" ha afirmat Masfurroll als micròfons del 'Que t'hi jugues!'.

Mòdol també s'ha sumat a aquesta preocupació, especialment de cara a la inauguració d'aquest. "El fet que hi hagi un calendari per accedir al camp... hi ha dues graderies del camp que s'han mantingut, la primera i la segona, i la idea imagino que és obrir el públic perquè puguin accedir en aquestes dues graderies. Tot això s'ha de fer a través d'aquestes obres que estem veient. És inimaginable que en sis mesos estigui en condicions de ser travessat per públic de concurrència massiva d'un esdeveniment esportiu."

El que té clar Masfurroll és que "serà un estadi que no serà com el Bernabéu ni com l'Allianz Arena. Serà un estadi que, vist des de fora, des de la ignorància arquitectònica, farà goig, però l'obsolescència serà ràpida. Per exemple, els fonaments s'han reduït a menys de la meitat."

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00