Sociedad

Girona prohibirà pedalar pel carrer Argenteria i el de la Força

En aquest punt s'haurà de baixar de la bicicleta. També es sancionarà els ciclistes que vagin contra direcció.

Circular en bicicleta pel carrer Argenteria estarà prohibit a partir d'ara. S'haurà de baixar de la bicicleta i anar a peu.

Circular en bicicleta pel carrer Argenteria estarà prohibit a partir d'ara. S'haurà de baixar de la bicicleta i anar a peu. / ACN

Girona

Girona ha decidit posar ordre a la seva relació amb els ciclistes, que cada cop més proliferen a la ciutat. El consistori ha anunciat que els obligarà a baixar de la bicicleta al carrer Argenteria, allà on la Rambla s'estreny, i al carrer de la Força i el Bonaventura Carreras i Peralta, que és com es diu al petit tram final (o inicial), on entronca amb el carrer Ciutadans.

Si no ho fan, seran sancionats, igual que si se'ls enxampa circulant contra direcció, una pràctica que han detectat que es dona força. L'alcalde, Lluc Salellas, diu que l'objectiu és casar un sector a l'alça a la ciutat i la resta de veïns en espais molt concrets on s'hi concentra molta gent i l'espai físic és petit. Aquestes dues mesures també afecten els patinets.

Abans de passar a sancionar, es senyalitzaran específicament aquestes zones i també hi haurà una intensa campanya informativa a peu de carrer i en aquells negocis que treballen amb el sector. Ja se'ls han distribuït tríptics en català, castellà, anglès i francès, on s'hi inclou un mapa del barri vell recordant el sentit de la circulació, les normes bàsiques de convivència i algunes paraules clau en català com les salutacions o preguntes com 'com estàs?', 'com et dius?' o 'quina hora és, si us plau?'.

La mesura, diu l'equip de govern, ha estat consensuada amb el sector i la idea és que la senyalització es comenci a implantar en els pròxims dies i que no es comenci a sancionar fins passat l'estiu. En paral·lel, el consistori també està estudiant la creació de zones de quedada per a ciclistes per evitar que ho facin en llocs inapropiats. Això, però, serà més endavant.

Més enllà d'aquest àmbit, també s'està estudiants la implantació d'una taxa per als busos turístics a partir de la tardor.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00